8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Vali Işın, 1.2 trilyon liralık yatırım yapılacak tesisin temelini attı

Manisa Valisi Orhan Işın, Salihli ilçesinde 1.2 trilyon mâl olacak ve 75 kişiye de iş imkanı sağlacak tesesin temelini attı.

Salihli ilçesine giden Vali Işın, ilk olarak Mersindere köyüne giderek Köy Muhtarı Zeynel Abidin Güler’den köyün sorunlarını dinledi. Okula kalorifer tesisatı kurulması isteğine olumlu cevap veren Vali Işın, soğuk hava deposu kurulması isteğine karşılık bu tür yatırımların özel sektör eliyle gerçekleştirilmesinin daha uygun olacağını söyledi. Işın, çeşitli âfetler nedeniyle tarım ürünlerinin göreceği zararlara karşılık çiftçilerin tarım sigortası yaptırmaları önerisinde bulundu. Daha sonra Salihli’ye geçen Işın; Kaymakam Vekili Mustafa Akdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve İl Özel İdare Müdürü Serdar Bulut ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’nde sürdürülen alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Bu arada, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan bazı fabrikaları gezerek incelemede bulunan Işın, Yaman Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne ait fabrika inşaatının temel atma törenine katıldı. 3 bin metrekare kapalı alana sahip olan tesiste plastik boru ve benzeri ürünler imal edilecek. Toplam 1.2 trilyonluk yatırım yapılacak tesis tamamlandığında 75 kişi istihdam edilecek. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki incelemesini tamamlayan Işın daha sonra bölge müdürlüğünde, müteşebbis heyet toplantısına katıldı. Toplantı da, yerinde görülen alt yapı çalışmaları değerlendirilerek bundan sonra yapılması gereken işler karara bağlandı. Plastik ve organik gübre konusunda faaliyet gösterecek 2 yeni müteşebbisin kesin arsa tahsisi yapıldı. 3 adet yeni müracaat da değerlendirmeye alındı.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2004 Pazartesi 08:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?