8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Vali Işın, köy ziyaretlerine başladı

Manisa Valisi Orhan Işın, Yuntdağı yöresindeki Yayla Köyü’nü ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Beraberinde İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Serdağ Etiz, il genel meclisi üyeleri Hayrullah Solmaz, AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Adnan Erbil ile birlikte sorunları yerinde görmek amacıyla Yayla Köyü’ne giden Vali Orhan Işın, köylüler tarafından ilgiyle karşılandı.

Ziyareti sırasında ilk olarak köy kahvesinde köylüler ile birlikte yemek yiyen Vali Işın, köy muhtarı Fevzi Dolgun’dan köyün sorunları hakkında bilgi aldı. Muhtar Dolgun, "1954 yılında yapılan son 5 yıl öncesine kadar sağlık merkezi olarak hizmet veren 20 yataklı, 2 doktor ünitesi olan merkez daha sonra bakanlık kararı ile kapatıldı. Bu yer daha sonra Yuntdağı Sağlık Merkezi Yayla Köyü Sağlık Ocağı olarak faaliyet gösterdi.

2 ay öncesine kadar 1 doktor ve 1 ebenin görev yaptığı bu yerde bugün ebenin emekli olması, doktorunda istifa etmesi nedeniyle boş kaldı ve yöre halkı da sağlık sıkıntısı çekmeye başladı. 23 köyün merkezinde bulunan ocağımızın 24 saat açık kalmasını, doktor ve hemşirelerin görev almasını istiyoruz. Gelecek personele ait lojmanımız da mevcuttur. Ayrıca köylümüz zeytin fidanı da talep etmektedir" dedi.

Köyün sağlık sorunlarına açıklık getiren İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serdağ Etiz, "Burada günlük poliklinik sayısı 15’i geçmiyor. Ortalama hasta sayısı 5-7 arasında ancak reçete en büyük sorun. Yazılan reçetedeki ilaçlar şehirden temin ediliyor. Geçici olarak bir doktor, bir diş hekimi ve bir ebe görevlendirdik. Bunun dışında gezici aracımız her hafta Salı günü gelerek gerekli tedavileri yapıyor" diye konuştu.

İnceleme sonrası değerlendirme yapan Vali Işın, "Köylümüz sağlık merkezi canlansın istiyor. Ama böyle bir uygulama Türkiye’de yok. Güçlük çekilen yerlere daha fazla sözleşmeli olarak personel alımını yapıyoruz. Şu ana kadar 104 sözleşmeli personel göreve başlatıldı. 51 tane daha önümüzdeki Ocak ayında başlayacak. Buraya kalıcı olarak bir doktor, bir hemşire görevlendireceğiz. Gelen sözleşmeli personel sözleşme gereği burada ikamet edecektir. Muhtar tarafından istenen zeytin fidanlarından da Tarım Müdürlüğü kanalı ile 20 bin adet fidanı da gönderteceğim" dedi.
Bu arada, incelemeler sırasında 23 yaşındaki Yasin Gürler isimli sara hastası kriz geçirince İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serdağ Etiz, gerekli müdahaleyi yaparak, gencin tedavisini gerçekleştirdi.

ÖZCAN AYDIN MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 13:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?