9
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Vali Işın'dan duygusal veda

Merkez valiliğine atanan Manisa Valisi Orhan Işın, dün akşam Turgutlu'yu ziyaret ederek, protokol mensupları ve vatandaşlarla vedalaştı.

Veda gecesine Kaymakam Ahmet Macunluoğlu, Garnizon Komutanı Nazif İzgi, Belediye Başkanı Serhat Orhan, Ahmetli Belediye Başkanı Cemal Sözüer, Derbent Belediye Başkanı Faruk Uslu, İl Genel Meclisi üyeleri, muhtarlar, bazı oda başkanları, daire müdür ve amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Gecede bir konuşma yapan Turgutlu Kaymakamı Ahmet Macunluoğlu, "Üzüntümüz sonsuz. Turgutlu Kaymakamlığı ve Manisa Valiliği döneminde Valimiz Işın'ın yaptığı hizmetler unutulmaz. Kendisine sağlık ve başarı diliyorum" dedi.

Turgutlu Kaymakamlığı döneminde çalışma imkanı bulduğu katılımcılara hitaben konuşan Vali Işın ise, "Turgutlu bana çok uğurlu geldi. Buradan Hakkari Valisi olarak ayrıldım. Bu nedenle Turgutlu'nun bendeki yeri ayrı. Ancak vedalaşmak çok zor. Valizimi alıp gitsem bu kadar zor olmaz, ama bu törenlerde duygulanmamak elde değil. Manisa'dan ayrılmamda bir sebep yok. Benim bir talebim vardı onun doğrultusunda gerçekleşti. Milletvekilleri ve bürokratlarla aram çok iyi. Hayırseverler ve yöneticilerle çok iyi uyum sağladık. Eğitim, ulaşım, kültür, spor konularında güzel hizmetler yaptık. Benden sonra gelen arkadaşımın da iyi şeyler yapacağına inanıyorum. Sizleri unutamam. Bundan sonra sorumluluktan uzak karşıdan bakacağım, dinleneceğim hayırlısı olsun" diye konuştu.

Belediye Başkanı Serhat Orhan da, "Valimizi unutamayız. Bize babalık yaptı. Turgutlu kaybetti" şeklinde konuştu. Orhan, Vali Işın'a hizmetlerinin anısı olarak bir tablo hediye etti. Duygusal anların yaşandığı gecede Vali Işın, kendisiyle vedalaşmaya gelen tüm davetlilere sarılarak vedalaşırken, Halil Kale Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri Vali Işın'ı alkışlar eşliğinde uğurladı. Vali Işın'ın Cuma günü valilik önünde yapılacak törenin ardından Manisa'dan ayrılacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 15:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?