30
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Vali Öztürk taburcu oldu

Aşırı yorgunluk ve gribal enfeksiyona bağlı tansiyon düşüklüğü şikayetiyle kaldırıldığı CBÜ Tıp Fakültesi'nde dün geceyi yatarak geçiren Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, bu sabah taburcu oldu. 

Kısa süreli konağında istirahat eden Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, doktorların " En azından bir gün evinizde istirahat ediniz" uyarılarına aldırış etmeden jet hızıyla makamına geçerek iş başı yaptı. Dün akşam Manisa Belediyesi Akpınar Mesire yerindeki restoranda Aydınlar Ocağı'nın protokole verdiği iftar yemeğine eşi Necla Öztürk ile katılan Vali Refik Arslan Öztürk, yemeğin ortasında fenalaşark ambulans ile CBÜ Hastanesi'ne kaldırılmış, kalp merkezinde yoğun bakımda tutulmuştu. 

Vali Refik Arslan Öztürk'ün yaklaşık 2 yıl önce geçirdiği Bay-ps ameliyatından sorumlu olan doktorları Kalp Damar Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hayrettin Şirin ve Kroner Yoğun Bakım Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Kemal Tezcan'ın gece boyunca Vali Öztürk'ü gözetim altında tuttu. Tüm tetkikleri tamamlanan sadece tansiyona bağlı bir rahatsızlığın saptanmasının ardından Vali Öztürk'ün taburcu edilmesinden sakınca görülmedi. Bu arada Vali Öztürk'ten orucu tutmaması yönünde yeniden istekte bulunulurken, sadece kalp ile ilgili ilaçların dışında başkaca bir ilacın kullanmasına gerek olmadığı bildirildi. Bu sabah taburcu olan Vali Refik Arslan Öztürk, konağında kısa süreli bir istirahatın ardından takım elbiselerini giyerek yeniden makamında iş başı yaptı. Vali Öztürk, dün gece ve sabaha kadar hastanede kaldığını haber alan tüm dostlarının telefonlarına yanıt vererek iyi olduğunu belirtti. Öztürk, "Dün gece herkesi üzdüğüm için ben de üzüldüm ama şimdi iyiyim ve yapılacak işlerimiz var. Doktorlar da görev yapmama konusunda bir engel olmadığını belirtince göreve geldik. Onların tavsiyelerine uyacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 18:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?