30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Vali yardımcısı Dr. unvanını aldı

Manisa Vali Yardımcısı Kadri Canan, 2003 yılında başladığı ve kamu yönetimi üzerine yaptığı “Avrupa Birliği'ne Uyum Sürecinde Türkiye'de Yerelleşme ve Bölgeselleşme Politikaları” konulu doktora tezini tamamlayarak “Doktor” unvanı kazandı.


Kadri Canan, Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ) yaptığı doktora tezinin jüri üyelerinin Prof. Dr. Tuna Taner, Prof. Dr. Sevinç Köse, Doç. Dr. Mustafa Ökmen, Doç. Dr. Hüseyin Özgür, Doç. Dr. Jülide Kesgen olduğunu ifade etti. Doktora tezi ile ilgili olarak bilgi veren Vali Yardımcısı Kadri Canan, “Tezim küreselleşme ve AB sürecinde ortaya çıkan yerelleşme eğilimleri ve ekonomik, sosyal, içerikli bütüncül kalkınmanın bir aracı olarak bölge yönetimleri konusunda ortaya çıkan standartların ve yapılanmaların Türkiye üzerindeki yansımalarını ele almaktadır. Avrupa Birliği'nde ekonomik ve sosyal bütünleşmenin sağlanması, ülkeler ve bölgeler arasındaki ekonomik-sosyal dengesizliğin giderilmesi için yapılan çalışmaların Türkiye'ye yansımaları, AB sürecindeki Türkiye için büyük önem taşımaktadır. Türkiye'nin AB'ye girme çabalarının pek çok nedeni vardır. Önemli bir neden de bölgesel gelişme çabalarını gerçekleştirebilmek için AB'nin üye devletlere kullandırdığı teşvik ve gelişme fonlarından faydalanabilmektir. Türkiye tam üye olması durumunda bölgesel politika kapsamındaki pek çok mali araçtan oldukça yüksek düzeylerde yararlanma olanağına kavuşacaktır. Türkiye tam üyeliğin gerçekleşmesi halinde Avrupa Birliği'nden net 8 milyar Euro mali destek alacaktır. Ancak Türkiye'nin söz konusu kaynaklardan yararlanması, var olan yönetim yapısını ve planlama anlayışını yeniden gözden geçirmesine ve ilgili konularda kabul edilebilir çok iyi projeler geliştirebilmesine bağlıdır” dedi.


Tez çalışmasının 5 bölümden oluştuğunu dile getiren Canan, tezinde hükümetin yaptığı güncel çalışmaların yanında, Yuntdağı Yöresi Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi uygulama süreci ve ilkelerinden de söz ettiğini belirterek, “Bu tez ile çok önemli tecrübeler kazandım. Bu tez çağdaş ve güncel bir tez. Yuntdağı Yöresi Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi ile Yuntdağında kalkınma bilinci oluşturduk. Kültürel bir gelişim oldu. Onlarla beraber proje geliştirdik. O bölgedeki doğal kaynakları ekonomiye kazandırdık. Alternatif ürünler olarak çilek ve yayla bağcılığını geliştirdik. AB standartları bağlamında küçük-orta ölçekli bir bölgesel kalkınma modeli olabilecek bu proje, hem AB hem de Türkiye'de yerel-bölgesel yönetimler ve kalkınma çabaları çerçevesinde ele alınmakta ve örnek bir model olarak sunulmaktadır” şeklinde konuştu.
(ÖA)
24.11.2008 17:30 TSİ

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 17:48:10
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 19:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?