30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Vali'den destek çıkmadı

Manisa’da öğrencilerin ders saatlerinde internet kafelere gitmelerine sınırlama getiren uygulamanın kaldırılmasını isteyen internet kafe işletmecilerine Vali Celalettin Güvenç olumsuz yanıt verdi.

Manisa Kahveciler Odası Başkanı Abdullah Uğursalan öncülüğünde İstanbul, Bursa
ve çevre ilçelerden bir grup internet kafe işletmecisi Vali Celalettin Güvenç’e ziyarette bulundu. Asayiş toplantısı nedeniyle Valilik makamında bulunan Emniyet Müdürü Adem Aydemir de toplantıda yer aldı.


Manisa Kahveciler Odası Başkanı Abdullah Uğursalan, Manisa Valiliği tarafından öğrencilerin internet kafelere okul ders saatlerinde girişini yasaklayan uygulamanın kaldırılması talebinde bulundu.

Bursa İnternet Kafe İşletmecileri Müteşebbis Heyeti Başkanı Halil Öz ise, “Türkiye’de söz konusu yasak Manisa ile birlikte Burdur, Ordu, Iğdır ve Isparta’da uygulanıyor. Birçok ilde alçılan mahkemelerin kazanılması neticesinde yasak kaldırıldı. Manisa’da da dava açıldı ancak yerel mahkemede kaybettik. Temyiz süreci devam ediyor. Bu konuda Başbakanlığın yayınladığı genelgede internet kafelere yönelik bir yasak kesinlikle yok. Sadece oyun salonlarına yasak getirilmiş. İnternet Kafeler son derece güvenli. Filtre programları mevcuttur. Bugün internet kafeler evlerden çok daha güvenlidir. Yasaklayarak bu işin çözüleceğine inanmıyoruz.”dedi.
İstanbul İnternet Kafeciler Derneği yönetim kurulu üyesi Metin Baltaoğlu ise “Biz internet kafe işletmecileri olarak kötünün yanında asla olmadık. Sadece bu işin yasakla çözüleceğine inanmıyoruz. Biz denetlenmeye hazırız. Hür türlü denetim yapılsın. Bugün 81 il’in 5’inde bu yasak uygulanıyor. Diğer iller örnek teşkil ediyor. Evlerdeki bilgisayarlar bir bomba haline gelmiştir. Çünkü çocuk evde denetimsiz ve filtre programı olmadan internete giriyor. Oysa internet kafeler yönetmeliklere uygun olarak faaliyet gösteriyor.”dedi.


YASAK DEĞİL, KISITLAMA
İnternet Kafe işletmecilerini dikkatle dinleyen Vali Celalettin Güvenç, öğrencilere yasak değil, kısıtlama getirildiğini söyledi. Yasakçı bir zihniyete karşı olduklarının altını çizen Vali Güvenç sözlerini şöyle sürdürdü: “İdaremiz kamu düzenini sağlamak için bazı kararlar alır ve uygular. Bunlardan birisi de internet kafelerle ilgilidir. Bu kararın temel nedeni, sizlerin hiç bahsetmediği öğrencilerin okul saatinde derse girmesini sağlamaya yöneliktir. Esas gerekçe okula devamsızlığı önlemektir. Yoksa biz internete karşı değiliz. Manisa’da Valilik olarak güvenli internet kullanımını yaygınlaştırmak için Telekom ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Bir tek esnafımızın üzülmesini istemeyiz. Ancak diğer tarafta da toplumumuzun hassasiyetleri var. Öğrencilerimizin eğitimini olumsuz yönde etkileyen her engeli kaldırmak zorundayız. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Kaldı ki bu konuda biz yinede bir karar alınacaksa sizlerle oturup konuyu tartışırız, bir ortak yol buluruz. Ancak ortada iki mahkeme kararı var ve ikisi de bizim lehimize. Bundan sonra da idaremiz aleyhine herhangi bir karar çıkarsa bunu da uygularız. Sonuç itibariyle bundan sonra devam eden mahkemenin sonucunu bekleyeceğiz.”

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 14:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?