30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Vali'den Diş Sağlığı merkezine gezi

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Zeki Özkan'la birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde incelemelerde bulundu.


İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay'ın hazır bulunduğu ziyarette Vali Güvenç, merkezin bölümleri ve çalışmalar hakkında Başhekim Dr. İsa Civan'dan bilgiler aldı.

Sağlık Müdürü Dr. Tay'la merkezin ihtiyaçlarını görüşen Vali Güvenç, hasta memnuniyetinden dolayı başhekim Civan nezdinde tüm personeli kutlarken, merkezin fiziki koşullarına da dikkat çekti. Merkezin 5 ayrı binada hizmet vermesinin zorluklarına işaret eden Vali Güvenç, amacına uygun inşa edilmiş bir binanın elzem olduğuna vurgu yaparak, ne yapılabiliri araştırdıklarını söyledi. Sağlık Müdür Dr. Ziya Tay, merkezi uygun fiziki koşullara kavuşturabilmek için yürüttükleri çalışmaları anlattı. Dr Tay şöyle konuştu; “31 Mart 2008 tarihinde Sağlık Bakanlığı'na Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin Merkez Efendi Devlet Hastanesi bahçesindeki arsa üzerine yapılmak üzere 2009 yılı yatırım programına alınmasını talep ettik.

Ancak arsa ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile devam eden hukuki sorunlar nedeniyle yeni arsa arayışı içerisine girmek durumunda kaldık. Bir yandan arsa ararken bir yandan da alternatif çözüm çabalarımızı da sürdürüyoruz. Bu alternatiflerden biri de uygun bir kamu binasının müdürlüğümüze tahsis edilmesi. Bu durumda merkezi bu binaya taşıyarak çok daha iyi koşullarda hizmet verir duruma getirebiliriz.

Ancak temeldeki arzumuz Ağız ve Diş Sağılığı Merkezi olarak plan ve projesi yapılmış, bu amaca uygun yeni bir bina yapmak. 2009 yılı yatırım programına alınmasını hedeflediğimiz merkez için yeni bina yapımı eğer bir hayırseverimiz tarafından üstlenilecek olursa bu hizmetimizi Manisa'ya daha kısa sürede sunmuş olacağız.”

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 15:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?