4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Validen Şehzadeliler'e ödül

TÜBİTAK'ın düzenlediği proje yarışması, matematik olimpiyatı ve çeşitli diğer yarışmalarda başarı gösteren Özel Şehzade Mehmet Koleji öğrencileri Vali Celalettin Güvenç ve Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy tarafından ödüllendirildiler.

"Manisa İçin Dünya İle Yarışıyoruz" sloganıyla yola çıkan Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları, elde ettiği başarılarla Manisa'nın gururu olmaya devam ediyor.

2008-2009 eğitim ve öğretim yılında TÜBİTAK tarafından liseler arasında düzenlenen proje yarışmasına Şehzade Mehmet Koleji 15 proje ile katıldı. Bu projelerden 5 tanesi bölge sergisine davet edildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Bilgisayar dalından bir proje bölge 1.'si seçilerek altın madalya ile ödüllendirildi. Bu projenin Mayıs ayı içerisinde Ankara'da yapılacak olan Türkiye finalinde hem Şehzade Mehmet Koleji'ni hem de Manisa'yı temsil edeceği belirtildi.

Okuldan yapılan açıklamaya göre, Vefa Göksel isimli öğrenci, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda matematik branşında Türkiye 3.'sü olarak bronz madalya kazandı. Ömer Bak ile Kadircan Bayram isimli öğrenciler, "Çöpoloji" projesi ile altın madalya aldılar. Özel Ege Koleji Anadolu Liseleri Arası Matematik Olimpiyatı'nda lise bir çğrencisi Ramazan Bilal Bal bronz madalya, lise iki öğrencisi İlke Güngördü bronz madalya, takım halinde ise Özel Şehzade Mehmet Koleji elde ettiği puanlarla Anadolu liseleri arasında 2. oldu. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) tarafından düzenlenen web tasarım yarışmasında Hasan İşçi tarafından yapılan web sayfası 1. olarak seçildi. İlköğretim okulları arasında Türkiye geneli Matematik-Fen Yarışması'nda Osman Duran Türkiye 2.'si oldu ve gümüş madalya kazanırken, 5. sınıflarda Esma Kayalıoğu ve 6. sınıflarda ise Emre Kızıltuğ Türkiye 2.'si olarak birer gümüş madalya aldılar.

Bunların yanı sıra Manisa'da özel ve resmi kurumlar tarafından düzenlenen, sportif, kültürel, bilimsel yarışmalarda Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları öğrencileri 18 altın, 22 gümüş ve 16 bronz madalya kazandılar.

Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Müdürü Giray Kara nezaretinde Vali Celalettin Güvenç ile Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy'u makamlarında ziyaret eden başarılı öğrenciler, çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler. Okul müdürü Giray Kara, "Çeşitli dallarda özellikle son bir ay içerisinde alınan başarılar Manisa ile özdeşleşmiş Şehzade Mehmet markasının haklı gurur ve sevincini bir kere daha Manisalılara yaşattı. Eğitim kurumlarımız elde ettiği başarılar ile geleceğe emin adımlar ile ilerlemektedir." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 15:19:52
Güncelleme :19 Nisan 2009 Pazar 17:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?