4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Valilik İş Bankası binasına talip

Manisa’da aylardır kent müzesi oluşturmak için yer arayan Manisa Valiliği, İş Bankası Merkez Şube binasının bulunduğu ve banka tarafından bir süre önce satışa çıkarılan tarihi binaya talip oldu.

Manisa Valiliği’nin yanı başında bulunan tarihi binanın düşünülen kent müzesi için çok uygun bir yer olacağını ifade eden Vali Orhan Işın, "Henüz kesin bir şey yok. En yakın zamanda konuyu görüşmek üzere Belediye Başkanı Bülent Kar ile birlikte Ankara’ya gideceğiz. İş Bankası Genel Müdürü’nden konuyla ilgili yardım talebinde bulunacağız. Şimdiye kadar birçok kültür hizmetinde bulunan İş Bankası yönetiminin Manisa’ya yapılacak böyle bir kültür hizmetine destek olacağına inanıyoruz. İş Bankası Genel Müdürlüğü talebimize olumlu bakarsa, kent müzesinin ismini ’İş Bankası Kent Müzesi" yapmayı düşünüyoruz" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ise, binanın alınmasıyla birlikte üst katını müdürlük olarak hizmet binası şeklinde kullanmayı planladıklarını, alt katının ise sergilerin açılabileceği bir salon olarak düşündüklerini belirterek, "Bu bina, uzun süredir düşündüğümüz kent müzesi için çok uygun bir yer. Hem tarihi dokusu hem de bulunduğu yer bakımından Manisalılar’ın ve dışarıdan gelen konukların kolaylıkla ziyaret ederek faydalanabilecekleri bir yer. Umarız İş Bankası yetkilileri de bize destek olurlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 12:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?