3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Valilikten örnek uygulama

Manisa Valiliği'nce başlatılan uygulama ile yaz aylarında özellikle kenar mahallelerde oturan 10-18 yaşları arasındaki çocuklar ve gençler, İl Özel İdaresi'ne ait Olimpik Yüzme Havuzu'ndan ücretsiz faydalanmaya başladılar.

Manisa Valiliği Toplumla İlişkiler Bürosu, İl Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesiyle haftada 2 gün olmak üzere mahalle muhtarları tarafından tespit edilen çocuk ve gençlerin Olimpik Yüzme Havuzu'nda, başlarında yüzme eğitimi verebilecek uzman görevli nezaretinde vakit geçirmeleri aynı zamanda yüzme eğitimi almaları amaçlanıyor.

İlk kez başlatılan uygulamada, daha önce tespit edilen 5'i kız olmak üzere 90 çocuk ve genç, Emniyet Müdürlüğü'nce temin edilen araçlarla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce işletilen Olimpik Yüzme Havuzu'na getirildi. Emniyet Müdürlüğü çocukların havuzda kullanacakları boneleri de temin etti. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzman personeli görev alırken Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce görevlendirilen yüzme antrenörleri de çocuklarla yakından ilgilendiler. Neşe içinde havuzda hem yorulan hem serinleyen çocuklara ihtiyaç duydukları su, meyve suyu ve kek ikramında bulunuldu. Havuzdaki etkinlikte sevinçleri gözlerinden okunan çocuklar ve gençler kendilerine böyle bir imkan sunulmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Havuzda mahallesinden gelen çocukları yalnız bırakmayan Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Fevzi Kayacan, “Manisa Valiliğimizin başlattığı bu örnek uygulama nedeniyle Sayın Valimize şahsım ve mahalle sakinlerim adına çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız yaz boyunca kendilerine yeterli imkan sunulamaması nedeniyle gerek şehir içindeki havuzlarda, gerekse kanallarda sağlıksız ve tehlikeli bir şekilde yüzerek serinlemeye çalışıyorlardı. Mahallemdeki çocuklar havuza gitmek için can atıyorlar. Sırayla hepsini havuzdan yararlandırmaya çalışacağız. Bu hafta kızlarımızı getiremedik ama bir dahaki sefere onları da getireceğiz. ” diye konuştu.

Güzelyurt Mahallesinde bulunan yüzme havuzundan, Manisa merkezde 150 civarında çocuğun faydalanabileceği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 16:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?