30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Vatandaş derilerini istediği yere verir

Türk Hava Kurumu’nun (THK) bu yıl Ticaret Borsası’na bağlı et entegre tesislerinden sadece 13 deri alması konusunda açıklamada bulunan Borsa Genel Sekreteri Neslihan Yalçınkaya, vatandaşların özgür olduğunu söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da THK ile Ticaret Borsası arasında deri toplama işi polemiğe dönüştü. THK görevlileri bu yıl Ticaret Borsası’na bağlı et entegre tesislerinden sadece 13 deri alabildi. Konuyla ilgili açıklama yapan THK Manisa Şubesi Başkanı Hatice Gümüşdere, geçen yıl 8500 adet koyun, 1280 adet keçi, 6600 kilo sığır derisi toplandığını hatırlatarak, “Bu yıl ise bayramın ilk üç gününde 7350 adet koyun, 1010 adet keçi ve 4 bin 640 kilo sığır derisi toplandı. 23 araç ve 40 eleman ile yaptığımız çalışmalarda özellikle Manisa Ticaret Borsası’na ait tesislerden sadece 13 deri alabildik. Bu rakam bizi hayal kırıklığına uğrattı.”dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Neslihan Yalçınkaya ise et entegre tesislerinde her kesim yaptıran vatandaşa derisini nereye verileceğini sorduklarını ancak yaptırım uygulama haklarının olmadığını söyledi. Vatandaşların derilerini takip etme şanslarının da olmadığını vurgulayan Neslihan Yalçınkaya, “THK görevlilerine verilmesi istenen deriler teslim edildi. Ancak vatandaş vermek istemiyorsa bizim zorla deriyi alma yetkimiz yok. Yeterince deri alınamamışsa bunun nedeni Borsa değildir. ”diye konuştu.

THK geçen yıl THK görevlilerine Borsa et entegre tesislerinden 176 adet deri verilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 15:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?