4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Vefasızlığın bu kadarı

Manisa'nın Kula ilçesinin son şehidi olan Mehmet Ali Karaduman'ın mezar taşının olmaması, Türk Bayrağı'nın da yırtılmış olmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Mehmet Ali Karaduman (20), vatani görevini yaptığı sırada üç ay önce Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice mevkiinde terör örgütü PKK'nın döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşmüş, memleketi Kula'da Belediye Mezarlığı'nda defnedilmişti. Aradan üç ay gibi uzun bir zaman geçmesine rağmen mezarı yapılmayan şehidin kabri hala isimsiz duruyor.

Bir mezar taşı bile olmayan şehidin kabrinde Türk Bayrağı'nın da yırtık halde durması görenlerin tepkilerine neden oluyor. Aile mezarlığını ziyareti sırasında acı manzarayla karşılaşan Hüseyin Türkyılmaz isimli vatandaş, "Burada yakın zamanda şehit düşen şehit Mehmet Ali'nin de mezarını ziyaret ettim. Ama mezarın bu durumunu görünce çok şaşırdım ve duygulandım. Mezarın yapılmamış olması için nedenler var fakat bayrağımız ve vatanı için canını vermiş şehidimizin mezarına iki çomak ucuna bağlanmış Türk Bayrağı'nın yırtık olması beni çok üzdü. En azından bir direk dikilsin bu bayrak bir şekilde baş ucuna asılsın" dedi.

Şehit askerin mezarının başında dua ederken gözyaşlarını tutamayan Türkyılmaz, bunu ihmalkarlık olarak değerlendirdi, ilgilileri göreve çağırdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 23:06:22
Güncelleme :21 Temmuz 2009 Salı 18:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 78.164.204.xxx Tarih : 20.07.2009 23:41:12

Yetkililer Göreve lütfen Bu saygısızlıgı hemen durdurun