8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Veliden öğretmene kayıt dayağı

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde ilköğretim okulunda Müdür Yardımcılığı yapan Hüseyin Kozak, kayıt bölgesi dışında olan bir öğrencinin okula kaydını yapmayınca, velisinin saldırısına uğrayarak başından yaralandı. 

Olay Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulun müdür yardımcısı Hüseyin Kozak, çocuğunu kayıt için okula getiren Osman D.'ye, çocuğun kayıt bölgesi dışında olduğunu ve kaydının bu okula yapılamayacağını belirtmesi üzerine, veliyle arasında tartışma çıktı. İddiaya göre veli Osman D., kayıt yapılması için yaptığı ısrarlar sonuçsuz kalınca, odada bulunan sandalye ve kolonya şişesiyle saldırarak Kozak'ı darp etti. Müdür Yardımcısı Hüseyin Kozak'ın olaydan sonra gittiği hastaneden bir hafta rapor aldığı ve saldırgan veliden davacı olduğu bildirildi. 

Olayı kınadıklarını belirten Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Sedat Günay, "Saat 14.30 sıralarında eşiyle birlikte okulumuza gelen ve öğrenci alım bölgemizde olmadığı halde kayıt yapılması için ısrar eden Osman D., müdür yardımcımız Hüseyin Kozak ile tartışmış, görevi başında darp edip sandalye ve kolonya cam şişesini kırarak cam kırıklarıyla saldırmıştır. Polisimiz olayla ilgilendi. Müdür yardımcımız Kozak, Osman D.'den davacı olurken, ben de okul müdürü olarak kamu davası açılması için şikayetçi ve davacı oldum. Bu üzücü olayı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Okulumuza yapılan bu çirkin saldırıdan sonra Cumhuriyet İlköğretim Okulu ailesine ve Kozak'ın ailesine geçmiş olsun diyorum" dedi. 

Hüseyin Kozak'a yapılan saldırıya bir kınama Türk Eğitim-Sen Salihli Temsilciliği'nden geldi. Sendikanın temsilcisi Faik Şentürk, "Geçen aylarda buna benzer bir olay Şaziment İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilmişti. Fakat ilgililer sadece ifadeleri almış, suçlu ise aynı gün içinde serbest bırakılmıştı. Okullardaki eğitim çalışanlarının can güvenliğinin sağlanabilmesi için, bütün yetkilileri göreve çağırıyoruz. Üyemiz Hüseyin Kozak'a, ailesine ve okuluna geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2006 Çarşamba 02:03:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
büsra . IP: 78.174.113.xxx Tarih : 3.11.2008 18:46:34

okulumuzda böyle birşey nasıl gerçekleşir ya