5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Velilerden meslek tanıtım

ÜLKEM KOLEJİ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNE MESLEK TANITIMI

ODTÜ Ülkem Koleji 4. sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersinde “Üretimden Tüketime” teması içerisinde yer alan meslekler konusunu işledi.

Yaşayarak öğrenmek amacıyla polis, subay, hakim, doktor, hemşire, mimar, gazeteci gibi mesleklerden olan velilere mesleklerini tanıtmaları isteğiyle birer mektup yazan öğrencilerin, bu isteği gerçekleşti. Okula gelen çeşitli meslek gruplarından veliler, sınıflarda mesleklerini tanıttılar. Öğrenciler merakla verilen bilgileri dinlerken, konuk veliler de neden mesleklerine ilgi duyduklarını ve bu mesleği seçerken ne gibi özelliklere sahip olunması gerektiğini anlattılar.

Sınıf öğretmenleri Süleyman Ürkmeztürk ve Nagihan İçier, "Öğrencilerimiz farklı mesleklere ilgi duyuyorlar. Bazılarını özendikleri için bazılarını ise yakınlarının mesleği olması nedeniyle seçmek istiyorlar. Bizler de, mesleğin içindeki kişilerin meslekleri daha iyi tanıtacağını düşündük. Meslek tanıtımına katkısı olan velilerimiz; Nurgül Yılmaz, Tümay Doğru May, Mehmet ve Hümeyra Karabenli, Özkan Doğaner, Gökhan Kuloğlu, Halide Akyar, Serpil Bahar, Teslime Bilgin, Burak Telli, Nilgün Kurtulan ve Cengiz Bacanlı'ya verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz." dediler.

ÜLKEM KOLEJİ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNE MESLEK TANITIMI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 16:25:05
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 23:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?