5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Velilerden örnek davranış

OKUL AİLE BİRLİĞİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Manisa Murat Germen İlköğretim Okulu velileri, kütüphanelerinde haftanın 5 günü görev alarak öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorlar.

Murat Germen İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Aydan Atlıya, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra, nöbetleşe kütüphanede duran öğrenci velilerinin de kitap okumaya teşvik ettiklerini belirtti.

 Atlıya, "İlk olarak Kitap Saray'da öğrenci velilerimiz ile birlikte bir toplantı düzenledik. Kütüphanede hizmet vermek isteyen gönüllü annelerimizi isimlerini aldık. İki gün boyunca eğitim seminerine katıldık. Kütüphanenin çalıştırılması konusunda, kitapların numaralandırılması konularında eğitim semineri aldık. Daha sonra okulumuzun kütüphanesinde görevlendirmeler yaptık. Kimi annelerimiz tam gün olarak kütüphanede çalışıyor, kimileri ise sabahçı öğlenci şeklinde görev yapıyor. Kütüphanemiz okul saati boyunca haftanın 5 günü hem öğrencilerimize hem de velilere açık tutuluyor." dedi.

Mehmet Çetinkaya'nın müdür olarak görev yaptığı dönemde başlatılan bu gönüllü hizmetin çok taktir topladığını kaydeden Atlıya, öğrencilerin de bu uygulamadan sonra kütüphaneden çok daha fazla faydalandığını söyledi. Atlıya, "Teneffüs saatlerinde kütüphanemiz tamamen dolu oluyor. Sabahçı öğrencilerimizin ders saatleri bitiminden sonrada kütüphaneye gelip test çözüyorlar. Daha önce sınıflarda yapılan okuma saatlerini öğretmenlerimiz kütüphanede yapmaya başladılar. Bu uygulama bizler içinde çok güzel öğrenciler ders saatlerinde sınıfta iken bizde kırk dakika boyunca burada otururken kitap okuyoruz. En azından biz de burada bir kitap okuma alışkanlığı kazanıyoruz. " diye konuştu.

OKUL AİLE BİRLİĞİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
OKUL AİLE BİRLİĞİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 14:59:02
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 15:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?