4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Velilere adres cezası

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yapılan inceleme sonucunda çocuklarını istedikleri okullara yanlış adres bildirerek kayıt yaptıran 11, adres kayıtlarını zamanında bildirmeyen 7 veliye para cezası uygulandı.

İlköğretim 1. sınıf öğrencilerinin ikamet ettikleri mahalleye en yakın okula kaydedilmesi yönünde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk kez bu yıl uygulamaya başladığı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi'ni ihlal eden veliler tek tek tespit ediliyor. Bu konuda Alaşehir'de özellikle Atatürk İlköğretim Okulu ve Celal Şükrü Sayınsoy İlköğretim Okulu'nda aşırı yığılmalar olması üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul kayıtlarındaki adresleri incelemeye aldı. Polis tarafından yapılan tahkikat sonucunda 11 velinin yanlış beyanda bulunarak kayıt yaptırdığı belirlendi. Ayrıca, adres kayıtlarını zamanında beyan etmeyen 7 veli tespit edildi. Öğrenci kayıtları için yanlış beyanda bulunan her veliye 640 TL, adres kayıtlarını zamanında beyan etmeyen her veliye de 322 TL para cezası uygulandı.

Okullardaki yığılmaları önlemek ve öğrenci paylaşımlarını dengelemek amacıyla uygulanan Adrese Dayalı Kayıt Sistemi sayesinde, daha önce 50-60'şar kişilik sınıfların yerine tüm okullarda ortalama 30'ar kişilik sınıflara geçildiğini belirten Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Gürbüzer, "Bu sistem önümüzdeki yıllarda daha iyi sonuçlar verecektir. Bu yıl hata yapan velilerimiz de önümüzdeki yıllarda aynı hataları tekrar etmeyeceklerdir. Bakanlık bu konu üzerinde ısrarla durarak yanlış adres beyanı bildirimlerine engel olmaktadır. Bir aile yeni taşındığı adresi 20 iş günü içerisinde bağlı bulunduğu Nüfus Müdürlüğü'ne bildirmesi gerekiyor. Bu beyanda bulunmadığı taktirde yasa gereği 322 TL, yanlış beyanda bulunduğu tesbit edilirse de 640 TL para cezası uygulanıyor. Bu yıl zorunlu olarak yaptığımız ceza uygulamalarının da önümüzdeki yıllarda yaşanmayacağını umuyoruz." dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 14:56:34
Güncelleme :29 Eylül 2009 Salı 14:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?