5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Vergi Haftası kutlanıyor

MANİSA'DA VERGİ HAFTASI KUTLAMALARI

Manisa'da 21. Vergi Haftası, düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.

Kutlamalar bu sabah Cumhuriyet Meydanı'nda ki tören ile başladı. Törene Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, Defterdar Zekai Dede, müdürler ve diğer personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan "Gelir idaresinin misyonunun toplumsal refahın arttırılmasına destek sağlamak üzere yeterli geliri adalet, tarafsızlık, verimlilik ilkeleri çerçevesinde toplamak, Vergi sistemini basitleştirilmesi ve uyumun arttırılmasına katkıda bulunmak sureti ile mükelleflere kaliteli hizmet sunmak olarak tanımlanmalıdır. Her türlü ekonomik yapı ve aktiviteyi kavrayan, geliştiren, güvenilir, etkin, şeffaf, küresel boyutta, öncü ve örnek bir idare olmaktır. Bu anlayışla temel prensibimiz güler yüzlü, ilkeli, kaliteli hizmet vermektir. Mükelleflerimizi hak ve yükümlülük konusunda etkin bir biçimde bilgilendirmektir.” dedi. Verginin insanın toplumsal yaşamının bir gereği ancak vatandaş olmanın bir bedeli olmadığını ifade eden Çakan " Aksine vergi vermek ile vatandaşın devletine sahip çıkma, söz söyleyebilme ve yönetimi denetleme imkanı oluşmaktadır. Ülkemiz için gerekli vergilerin toplanabilmesi ,vergi kayıp kaçağının önlenmesi için, mükelleflerimiz ile birlikte tüm vatandaşlarımıza görev düşmektedir . Askerlik nasıl bir vatan borcu ise ,vergi de vatandaşın ödemesi gereken borçtur. Vergi ödemenin ulus olarak çok önemsediğimiz ve namus borcu olarak gördüğümüz. Askerlik hizmeti ile eş değerde olduğunu Atatürk ifade etmiştir.” dedi.

VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLERİ VALİ GÜVENÇ'İ ZİYARET ETTİ

Törenin ardından Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan ve beraberindekiler Manisa Valisi Celalettin Güvenç'i ziyaret etti. Başkan Çakan günün anlam ve önemi hakkında Vali Güvenç'e bilgi verdi. Ayrıca Çakan 23 Şubat Salı akşamı Vergi Dairesi Başkanlığı Türk Halk Müziği Korusu konseri ve halk oyunları gösterisi etkinliklerine davet etti. Verginin kutsal bir görev olduğunu belirten Vali Güvenç" Çağdaş devletin en önemli en ana geliri vergidir. Vergilendirilmiş kazancın daha bereketli olduğuna inanıyorum. Bu anlamada vergisini veren tüm vatandaşlarımızı da kutluyorum. Her kesimi mevzuatdan doğan tüm vergilerini ödemeye davet ediyorum. Arkadaşlarımız özveri , iyi niyet ile çalışıyorlar. Geçen yıllarda ciddi başarılara imza attılar. Aynı şekilde bu önümüzdeki dönemde de aynı başarılı çalışmaları imza atacaklarına yürekten gönülden inanıyorum. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Vergi haftanız hayırlı olsun." dedi.

Valilik ziyareti ardından başkan ve idareciler Garnizon Komutanlığı Şehitliğine ziyarette bulundular.

MANİSA'DA VERGİ HAFTASI KUTLAMALARI
MANİSA'DA VERGİ HAFTASI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 16:11:05
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 00:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?