8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Vestel Manisa puansız döndü

Fenerbahçe, ligin flaş takımı Vestel Manisaspor'u Deivid'in goleriyle yendi, averajla liderliğe yükseldi.


Newcastle United maçından itibaren sergilediği futbolla dikkat çeken Fenerbahçe, Beşiktaş'ı yenen, Trabzonspor ve Galatasaray maçlarından da birer puan çıkaran Vestel Manisaspor'ı deplasmanda 3-2 mağlup etti.

Gol yolarında suskun kaldığı için eleştirilen Btrezilyalı oyuncu Deivid hat-trick yaparken, 2 golün asistini yapan Alex alkış aldı.

VESTEL MANİSASPOR: 2 - FENERBAHÇE: 3

Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Selçuk Dereli, Bahattin Duran, Muhittin Gürses
Vestel Manisaspor: Bülent, Burak, Johana, Hakan, Uğur, Selçuk (Dk. 85 Nizamettin), Şener, Sezer, Zelenka, Holosko, Metin (Dk. 64 Caner)
Fenerbahçe: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Uğur, Deniz, Appiah, Tuncay, Tümer (Dk. 69 Aurelio), Alex, Deivid (Dk. 90 Semih)
Goller: Dk. 19, 39 ve 55 Deivid (Fenerbahçe), Dk. 24 Holosko, Dk. 86 Burak (Vestel Manisaspor)
Sarı kartlar: Dk. 24 Selçuk, Dk. 42 Şener (Vestel Manisaspor) Dk. 89 Tuncay Şanlı (Fenerbahçe)

3. dakikada Tümer'in cılız vuruşunu Alex topuğuyla ağlara gönderdi. Ancak top Tümer'in ayağından çıktığında Brezilyalı oyuncu ofsayttaydı.

14. dakikada soldan ceza sahasına yapılan ortada genç kaleci Volkan, boşa çıkınca arkada bomboş kalan V.Manisasporlu oyuncu topla buluştu. Hakemin ofsayt bayrağı sar-lavivertlileri rahatlattı.

19. dakikada yaptığı presle Johana'dan topu kapan Önder Turacı'nın ortasında, Deivid rakibine rağmen düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-0

24. dakikada Edu'nun hatalı pası Holosko'ya pas oldu. Lugano'yu geçtikten sonra ceza sahasına girer girmez vuran holosko, kaleci Volkan'ın yanından topu ağlarla buluşturarak skora eşitlik getirdi: 1-1

39. dakikada Alex'in 2 savunma oyuncusunun arasından derinlemesine pasında Deivid, kendisinin ve takımının 2. golünü attı: 2-1. Alex, bu sezon 7. asistini yaptı.

50. dakikada sağdan ceza sahasına yapılan ortada Önder'in ters kafa vuruşunu Volkan son anda çıkardı.

55. dakikada Alex'in kullandığı serbest vuruşta, iyi yükselen Deivid'in kafası farkı ikiye çıkardı: 3-1. Brezilyal oyuncu hat-trick yaparken, bu golün asisti de Alex'ten geldi.

60. dakikada Tuncay, sağdan taşıdığı topu Appiah'a çıkardı. Ganalı oyuncu, arkada bomboş olan Alex ve Tümer'e pas vermek yerine dönerek vurmayı tercih edince, Fenerbahçe bir golden oldu.

78. dakikada kaleciyle karşı karşıa kalan Deivid'in vuruşunda köşeyi iyi kapatan Bülent, topu kornere çeldi.

86. dakikada sağdan kullanılan köşe atışında, ceza sahası çizgisi üzerinde plase vuran Burak Özsaraç, farkı bire indirdi: 3-2

NOTLAR

MEDUNA SİYAH-BEYAZLI TARAFTARLARA VEDA ETTİ

Karşılaşma öncesinde, siyah-beyazlı ekibin kalp rahatsızlığı geçirmesinin ardından sözleşmesini fesh ettiği Çek oyuncu Michael Meduna taraftarlara veda etti. Karşılaşma öncesinde Vestel Manisasporlu futbolcularla birlikte sahaya çıkan Meduna, taraftarların sevgi gösterilerine alkışla karşılık verdi. Duygulanan ve gözleri dolan Meduna, soyunma odasının yolunu tuttu.

Maçtan hemen önce Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu, Meduna'ya saha ortasında çiçek verdi. Şek oyuncu, mikrofonla taraftarlara Türkçe teşekkür etti.

SAMİMİ GÖRÜNTÜLER

Maç öncesinde iki takım oyuncuları saha içinde samimi bir görüntü sergiledi. Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ile sarı-lacivertli oyunculardan Rüştü ve Ümit uzun süre saha içinde sohbet etti. Sohbet sırasında Ümit Özat'ın konuştuklarının çevreden anlaşılmaması için ağzını elleriyle kapatması dikkati çekti. Sohbete bir ara Fenerbahçe'de idari menajer olan Volkan Ballı da katıldı.

STAT DOLDU

Karşılaşmayı eski kale arkası tribünden izleyen Fenerbahçeli taraftarlar, geniş güvenlik önlemleri altında stada alındı. Futbolseverler karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi ve stadın tamamı doldu.

Siyah-beyazlı taraftarlara, karşılaşma öncesinde, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türk bayrağı ve Vestel Manisaspor bayrakları dağıtıldı. Statta 10. Yıl Marşı çalınması taraftarları coşturdu. Protokol tribününde yer alanların tamamı marşa eşlik ederken, havai fişek gösterisi de yapıldı.

Sabah rahatsızlandığı belirtilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, protokol tribününde yerini aldı.

Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2006 Pazar 20:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?