20
Mayıs
2024
Pazertesi
MANİSA

Vestel sponsorluktan çekildi

Futbol Federasyonu'nun, saha içi olayları nedeniyle hakem tarafından tatil edilen Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili aldığı tekrar kararına en büyük tepki Vestel Grubu'ndan geldi.


2000 yılından bu yana Manisaspor'un sponsorluğunu yapan ve 3. Lig'den aldığı siyah-beyazlı kulübü Süper Lig'e taşıyan Vestel'in sponsorluktan çekilme kararı aldığı öne sürüldü.
Geçen sezon Sakaryaspor ile oynadıkları maçın kaleci Bülent Ataman ile Kaleci Antrenörü Metin Bayındır'ın Hakem Cüneyt Çakır'a saldırması yüzünden tatil edildiğini ve bu karşılaşmada 3-0 yenik sayıldıklarını hatırlatan Vestel yönetiminin kulüp idarecilerine, “Federasyon inanılmaz bir çifte standart uyguluyor. Bu karar, Fair-Play'ı cezalandırıp, kavgacıları ödüllendirmekten başka bir anlam taşımıyor. Biz aslında Sakarya maçında hükmen yenik sayıldığımız dönemde sponsorluktan çekilecektik ancak camianın baskısı nedeniyle bir süre daha devam kararı almıştık.

Ayrıca o dönemde yaptığımız açıklamada, ‘Futbolda Fair-Play'a aykırı, sportmenliğe yakışmayan olaylar sürerse biz bu dünyanın içinde yer almayız’ mesajını vermiştik. Federasyon'un son kararı bizi iyice bu işten soğuttu. Daha fazla uzatmanın anlamı yok. Biz çekiliyoruz'' dediği bildirildi.
Kulüp Başkanı Haluk Çubukçu, şu an Vestel Grubu ile görüşme halinde olduklarını, alınmış kesin bir karar olmadığını, ancak bazı sıkıntılar bulunduğunu söyledi. Başkan Çubukçu Galatasaray'la oynayacakları maçtan sonra ya da en geç yarın gelişmelerle ilgili bir açıklama yapacaklarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2007 Pazartesi 01:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
faruk keskin IP: 88.246.43.xxx Tarih : 11.09.2007 14:49:48

benn manisalıyım onun için memleketimin takımını destekliyorum. fakat vestelin sponsorluğunu çektiğini duyunca çok üzüldüm.temenim tekrar vestelin manisasporun sponsoruru olması.vestelmanisasporun lig de ve avrupada başarılı olmasıdır. teşekkürler