6
Mayıs
2024
Pazertesi
MANİSA

Vestel'e 1,5 milyon lira ceza

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye, Manisa Beledeyesi tarafından encümen kararıyla İmar Kanuna aykırılık ve fabrikanın bazı bölümlerinin belediyeye ait araziye taştığı gerekçesiyle 1.5 milyon liralık ceza kesildi. Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Manisa Belediyesi tarafından encümen kararıyla Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye, belediye arazisini işgal edip İmar Kanuna aykırı yapılaşma nedeniyle 1.5 milyon liralık ceza kesildi. Ayrıca, firmaya yapılan tebligatta kaçak bölümlerin yıkılması istendi. Söz konusu yıkım kararı ve cezanın belediye açısından hukuki bir sorumluluk olduğuna işaret eden belediye yetkilileri, bu işlemlerin yapılmamasının belediye yönetimi açısından suç teşkil edeceğini savundu.

Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, belediye tarafından yapılan yıkım tebligatı ve para cezası kesilmesi işlemini doğrulayarak, kesilen cezaya ve cezanın miktarına hukuki yollardan itiraz edeceklerini bildirdi. Yüngül söz konusu yerin 8 yıllık olduğunu dile getirip Sanayi Bakanlığı Organize Sanayi Bölgesi arasında yazışmaların sürdüğünü belirtti ve "Yasal olarak ne gerekirse onu yapacağız" dedi.


 

 

...
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2012 Cuma 19:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?