3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Vize uygulaması ilaç gibi geldi!

Motorlu araçlara uygulanan sıkı vize uygulaması Kenan Evren Sanayi Sitesi’nde krizle boğuşan esnafın yüzünü güldürdü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Motorlu Araçlar Tamirciler Odası Başkanı Ahmet Ülke, yaklaşık 6 aydır devam eden vize uygulamasının Kenan Evren Sanayi Sitesi’ne olumlu yansıdığını söyledi. Araçlarda yaklaşık 70 noktanın sıkı bir şekilde incelendiğini ve eksik çıkması durumunda vize verilmediğini hatırlatan Başkan Ülke şunları söyledi: “Eskiden araçların muayenesi herhangi bir işlem yapılmadan verilirdi. Şimdi ise araçlar titiz bir şekilde incelenerek, muayene ediliyor. Bir aracın muayene raporu alması için eksiksiz olması gerekiyor. Bu nedenle muayeneye giden araçların çoğu sanayiye getirilerek bakımları yapılıyor. Bu da krizle boğuşan esnafımızın illerinin açılmasını sağladı.”dedi.

Yeni uygulamanın sanayi esnafının kendisini yenilemesi açısından da faydalı olduğuna dikkat çeken Başkan Ülke, “Örneğin birçok esnaf fren test sistemini yapabilmek için cihaz satın aldı. Çeşitli yenilikler yapıldı. Herkes kurallara göre araçlarını bakımını yapıyor. Bu da trafik kazalarının oranını çok daha aşağılara çekecektir. Çünkü bakımlı bir araçla kaza yapma riski bakımsız bir araca oranla çok daha düşüktür.”diye konuştu.

Vize uygulamasının gevşetilmeden devam etmesi gerektiğini savunan Ülke, “Araç sürücüleri de bundan şikayetçi olmamalı. Sonuçta bu denetim onların faydasına. Hayatları söz konusudur. Bir araç sürücüsü aracının 70 noktasını kontrol ettirmek için birkaç tamirciye girmesi gerekir. Oysa vizeye giren bir aracın 110 liraya tüm muayenesi yapılıyor. Bu durum sürücü için de ciddi bir avantajdır.”diye konuştu.

Manisa Kenan Evren Sanayi Sitesi’nde toplam 1550 işyeri bulunuyor. Bunun yaklaşık 500’ü Motorlu Araçlar Tamirciler Odası’nın üyesi olarak faaliyet gösteriyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 23:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?