30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Yağan yağmur çiftçileri sevindirdi

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde son günlerde etkisini gösteren yağmur yağışları, besicilik yapan hayvan sahipleri ve tarımla uğraşan çiftçileri sevindirdi. 

Yağışlarla birlikte dağlarda ve ovadaki tarlalarda yemlik otların bolluğu besicilik yapan çiftçileri harekete geçirdi. Ellerine aldıkları oraklarla dağlardan ve tarlalardan ot biçmeye başlayan besiciler, geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle besledikleri süt hayvanlarına yeteri kadar ot veremediklerini belirttiler. 

Emcelli köyünden Ali Çepel, "Geçen yıl kurak bir dönem geçirdik. Bu aylarda otlar boy almamıştı. Oysa bu yıl yağan yağışlar etkili oldu. Çevredeki otlar boy almaya başladı. Dağlar, ovalar otlarla kaplandı. Bu nedenle traktörlerimizin kasalarını orakla biçtiğimiz otları yükleyip besihanemize getirip hayvanlarımıza veriyoruz. Süt verimini de artıyor. Otların çokluğu nedeniyle de kurutmada yapıyoruz." dedi. 

Bu arada, bereketli yağmurlar ekinlerin de boylanmasına neden oldu. Sarıgöl ve çevresinde 2008 yılı içinde 56 bin 500 dekarlık alan üzerinde buğday ve arpa ekiminin yapıldığını belirten Sarıgöl İlçe Tarım Müdürü Mehmet Toy, ekili alanlarda bu yıl verimin güzel olduğunu, ekinlerde süne hastalığının bulunmadığını belirterek şöyle konuştu: "Bu yıl bereketli yağmurlar yağmaya devam ediyor. Nisan yağışlarını da göz önüne alırsak, ekinlerin boyları daha da uzar ve başaklar dolu olur. Bu yıl çiftçilerimiz için güzel bir yıl olacak." 

Öte yandan, Sarıgöl ilçesine bağlı Emcelli köyündeki ekili alanlar çocuk boyuna erişti. Başakların dolmaya başlaması çiftçileri de sevince boğdu.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 15:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?