4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Yangınzede aile yardım bekliyor

Manisa’nın Salihli ilçesinde elektrik kontağından çıkan yangın nedeniyle oturdukları ahşap evleri kullanılamaz hale gelen 7 kişilik aile yardım bekliyor.

Manisa'nın Salihli ilçesinde İncilay (28)– Mustafa Karakaya (34) ile 11, 9 ve 3 yaşındaki ikiz toplam 4 çocukları ve anneleri Nevriye Karadağ’ın, Kocaçeşme Mahallesi Acısu Sokak Numara 15’de yaşadıkları ahşap ev, bir süre önce çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Mustafa Karadağ, elektrik kontağından çıkan yangında her şeylerini kaybettiklerini belirterek, "Kendim Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görüyorum. Eşim çalışmıyor. Hiçbir gelirimiz yok. 4 çocuğum, bir annem, eşim ve ben 7 kişi kaç gün komşuların evinde yaşayabiliriz."dedi.

Yangından sonra zor günler geçirdiklerini ve Salihli Belediyesi’ne, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na, Deniz Feneri Derneği’ne başvurduklarını belirten Karadağ, “Yetkililer Belediye Başkanı mazbatayı almadığı için şu an yardımların yapılamadığını belirttiler. Evimdeki eşyaların kullanmazlığını bir kenara bırakın evim kullanılamaz hale geldi. Maddi sıkıntı içerisindeyiz, 4 çocuğum var, onları geçindirmekte dahi zorluk çekiyordum.”dedi.  Konu ile ilgili olarak Salihli Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın aileye 1500 TL yardım yaptığı öğrenildi.

DRAM İÇİNDE DRAM
Yangın, Karakaya ailesinin en çok 4 çocuğundan biri olan Emrecan’ı (3) vurdu. Yangın sonucu Astım Bronşit Hastası olan Emrecan’ın kullandığı buhar makinesi de kül oldu. 4 mevsim boyunca sürekli makineye bağlı olarak tedavi gören Emrecan’a bir an önce yardım eli uzatılması gerekiyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 19:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?