5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Yanlış bilgisayarı çalınca yakalandılar

YANLIŞ BİLGİSAYARI ÇALINCA YAKALANDILAR

Manisa'da, bir gıda toptancısına giren hırsızlar, salam, sucuk ve sosisleri aldıktan sonra güvenlik kamerası görüntülerinin yer aldığı bilgisayar yerine muhasebe bilgisayarını alarak kaçtı. Kiraladıkları aracın GPRS ile takip edildiğinden habersiz olan hırsızlar İzmir'e bağlı Çiçekli köyünde yakalandı.

Olay 12 Aralık günü Turgut Özal Mahallesindeki A.E.'ye ait bir gıda toptancısında meydana geldi.

Üç şahıs Kuşadası'nda kiraladıkları Mercedes Vito marka bir araçla sabah saat 06.30 sularında toptancının önüne gelerek büyük bir demirle işyerini açtı. Eşkallerini gizlemek için beyaz tulum giyen şahıslar, 4 bin TL değerinde salam, sucuk ve sosisleri çıkarıp araca yüklediler. Şahıslar, güvenlik kamera görüntülerini kaydeden bilgisayar zannedip muhasebe odasından bilgisayar kasasını da yanlarına alarak kaçtı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalarda, şahısların kullandığı Mercedes VİTO marka aracın bir avukat adına kayıtlı olduğu ve Kuşadası'nda bir kiralama şirketinde bulunduğu tespit edildi.

Renta car firması ile yapılan görüşmede aracın GPS'den yeri tespit edildi. 15 Aralık 2010 günü İzmir Çiçekli köyünde araç içerisinde şüpheli M.L. yakalandı. Şahsın 41 adet hırsızlıktan kaydı olduğu anlaşıldı.

Şahısların olayda kullandıkları Mercedes VİTO marka araç Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Şüpheli şahıs ile birlikte olaya M.E. ve yeğeninin de katıldığı tespit edildi. Şüpheli M.L. sağlık raporu alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

YANLIŞ BİLGİSAYARI ÇALINCA YAKALANDILAR
YANLIŞ BİLGİSAYARI ÇALINCA YAKALANDILAR
YANLIŞ BİLGİSAYARI ÇALINCA YAKALANDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 17:08:00
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 23:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?