30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Yanmaktan son anda kurtuldular

Manisa'nın Selendi ilçesinde iki katlı ahşap bir evde çıkan yangında yaşlı çift alevlerden son anda kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, Selendi ilçesine bağlı Çortak köyünün Değirmendere mahallesinde ikamet eden Halil Akgün (67) ile eşi Hayriye Akgün'ün (64) yaşadığı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alt katı samanlık ve hayvan damı olarak kullanılan 2 katlı ahşap evin samanlığında başlayan yangın bir süre sonra üst kata sıçradı. Sabah namazı için uyandığında dumanları fark eden Halil Akgün, eşi Hayriye Akgün ile birlikte pencereden kendilerini dışarı atarak son anda kurtuldular.

Yaşlı çift daha sonra evin alt katında yanmak üzere olan 1 inek ve 1 kuzuyu da dışarıya çıkarmayı başardılar. Selendi Belediyesi'nin yanı sıra Demirci Belediyesi ile Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin müdahale ettiği yangında ahşap ev, içindeki eşyalarla birlikte kullanılmaz hale geldi.
Olay anını anlatan Halil Akgün, "Sabah namazı için kalktığımda evin içinde bir koku hissettim. Sonra evin alt katındaki samanlığa baktığımda dumanların yükseldiğini gördüm. Bir anda ortalığı alev sardı. Kapıdan çıkamayacağımızı anlayınca eşimle birlikte pencereden kendimizi dışarıya attık. Tüm birikimimiz, malımız, ocağımız bir kıvılcımla kül oldu" dedi.
İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yangının çıkış nedeni araştırmaya devam ediyor. Yangının, evin elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor.
(AÇ-ÖA-YK-HE-Y)

..
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 16:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?