4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Yardım bahanesiyle dolandırdılar

Çeşitli suçlardan sabıkası bulunan Abdullah Özhan (49) ve Orhan Özayverdi (38) isimli kişiler, Manisa'da iki yaşlı vatandaşı "Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan size yardım getirdik" diyerek dolandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alındılar.

Abdullah Özhan ve Orhan Özayverdi isimli şahsılar Bayındırlık mahallesinde oturan Fatma Söğüt (76) isimli yaşlı kadının evine giderek kendilerini Sosyal Yardımlaşma görevlisi olarak tanıttılar. Fatma Söğüt'e, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın para yardımı gönderdiğini söylediler. Daha sonra bozuk para olmadığını gerekçe gösterdikten sonra "Sana 50 TL yardımda bulunacağız fakat 100 TL var, sen bize 50 TL ver bizde sana 100 TL verelim."diyerek yaşlı vatandaşların kadından parasını alıp kayıplara karıştıkları iddiasıyla aranmaya başladılar.

Polisin takibi altındaki şahıslar bu kez aynı mahallede oturan Ahmet Bozkır (78) isimli yaşlı adamın kapısını çalarak yanlarından getirdikleri patates ve soğanları Ahmet Bozkır'a teslim etti. Şahıslar daha sonra "Birde sana 50 TL yolladılar. Fakat sana 100 TL vereceğiz sen bize 50 TL'sini geri ver ki başkalarına verelim."diyerek yaşlı adamı kandırmaya çalıştılar. Bu sırada polis eve baskın yaparak iki şüpheliyi suçüstü yakaladı.

Şüpheliler, dolandırıcılık suçundan adli mercilere sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 16:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?