4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Yardımlar gerçek fakirlere ulaştırılmalı

Gönülden Gönüle Derneği yöneticileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bazı evlere gidildiğinde evlerdeki pahalı cihazların apar topar saklandığını duyuyoruz. Bu durum yardım yapılacak kişilerin iyi seçilmediğini ortaya koyuyor” dedi.

Manisa Gönülden Gönüle Derneği yöneticileri, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile bir araya geldi, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gönülden Gönüle Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Kurtoğlu, yönetim kurulu üyeleri Ali Gülfidan, Mehmet Topbaş’ında katıldığı kahvaltıda Uluparkta Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ağırladı. Kahvaltıya Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Dernek Başkanı Burhan Kurtoğlu, kahvaltı sonrası derneğin çalışma faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Burhan Kurtoğlu, Gönülden Gönüle Derneği’nin Manisa’da yardıma muhtaçların ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi, bu yardımlar yapılırken siyasi kaygı gözetilmediğine dikkat çekti.

Kurtoğlu; “Tamamen Allah rızası için iş yapıyoruz. Dernek parasını kendi paramızı korur gibi koruyoruz. Bize gelen bir genç kızımız gelinliğini aldığı zaman gözlerinin içi gülüyor, kullanılmışta olsa mobilyalarını aldığı zaman peki para vermeyecek miyim diye soruyor hayır yanıtı aldığında dünyaları ona bağışlamış gibi oluyoruz. Bizim tek kriterimiz gerçekten ihtiyaç sahibi olması gerçekten yardıma muhtaç olması. Hiçbir siyasi ayrım yapmıyoruz. Hangi partiye mensup olduğunun bizim için önemi yok. Bu çalışmaları yaparken bizim en büyük destekçimiz Manisa Belediyesidir. Manisa Belediyesi olmasa biz bu çalışmaları yapmakta güçlük çekeriz. Başkanımız Cengiz Ergün’e de gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı yardım yaptığımız tüm ihtiyaç sahipleri adına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Dernek çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapılan yardımın sadece yardım yapan ile Allah arasında kalması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Ergün; “Manisa Belediyesi olarak belediye meclis üyelerimiz son günlerde önceki dönemlerde yardım yapılan kişileri evlerinde teker teker ziyaret ediyor. Ortaya çarpıcı manzaralar çıkıyor. Evlere gidildiğinde evlerdeki pahalı cihazların apar topar saklandığını duyuyoruz. Bu durumda yardım yapılacak kişilerin iyi seçilmediğini ortaya koyuyor. Yardım yapılacak kişi çok iyi seçilmeli. Yardıma başlandıktan sonra da bu gizlenmeli. Çünkü yapılan yardım Allah ile kul arasında kalmalı. Bunun yanı sıra yardım kuruluşlarımız da yardım yaparken dikkatli olmalı, muhtaç olma haricinde başka bir kaygı taşımamalı. Bu konuda Gönülden Gönüle Derneği’nin çalışmalarını takdirle izliyoruz. Gerçekten yardıma muhtaçların yanında olmaları bizleri memnun ediyor. Siyasi kaygı gütmüyorlar. Yardım yapılırken siyasi ayrım yapılırsa yanlış olur zaten” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 17:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?