30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Yarım asır sonra tutan proje

Manisa'da 52 yıldır yapımı bir yılan hikayesine dönen Akhisar-Gördes Barajı'nın 30 Kasım'da ilk kez sus tutmaya başlayacağı bildirildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı ve Manisa Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Halis Uysal, "Manisa ve yakın çevresinin makus talihini tersine çevirecek olan yarım asırlık bir öykü mutlu sonla noktalandı." diyerek sevincini paylaştı. Uysal, "52 yıldır kelimenin tam anlamıyla bir yılan hikayesine dönen Akhisar-Gördes Barajı, nihayet 30 Kasım 2008 pazar günü saat 10.59'da su tutmaya başlayacaktır. Bu sevinçli haberi kamuoyu ile paylaşıyor olmaktan çok mutlu olduğumu özellikle vurgulamak istiyorum. Yorucu ve yıpratıcı geçen bu denli uzun sürecin özlenen sonuca ulaşmasında çok değerli emeklerini esirgemeyen başta Çevre ve Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu olmak üzere DSİ Genel Müdürlüğü ve Ege Bölge Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyorum." dedi.

448 milyon metre küp su rezervi olan barajın yüzde 50'sinin içme ve kullanma suyu olarak İzmir'e verileceğini hatırlatan Başkan Uysal, "Bu durum beklentilerimizin ne kadar haklı olduğunun ve konuya verdiğimiz değerin açık bir ispatıdır. Açılışını kısa süre sonra gerçekleştireceğimiz Gördes Barajı'nın Akhisar, Saruhanlı ve Gölmarmara'da binbir güçlükle her türlü sıkıntıya rağmen tarımsal üretimini özveriyle sürdüren milletimizin efendisi çiftçilerimizle tüm İzmirli hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 14:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?