4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Yarım asırlık berber iş başında

Sarıgöl ilçesinde 51 yıldır berberlik yapan 74 yaşındaki Yaşar Nohut, ilerlemiş yaşına rağmen işini hala severek yapıyor.

Bugüne kadar yüzlerce berber yetiştirdiğini, mesleğini çok sevdiğini belirten Yaşar Nohut, "Bu mesleği kazandırdığım bir çok kişi mesleği bırakırken ben ilerlemiş yaşıma rağmen hala işimin başındayım. Elim ayağım tutuyor. Gözlük kullanmıyorum sadece uzağı görmede sıkıntı yaşıyorum. Tıraş olmaya gelen müşterilerime gözlüğümü çıkararak traş yapıyorum." dedi.

Berberlik mesleğinin bugün çok geliştiğini ifade eden yarım asırlık berber Yaşar Nohut sözlerini şöyle sürdürdü: "Gençler artık çeşitli şekillerde saç tıraşı oluyor. Benim müşterilerim orta yaşlılar. Akranlarımla da hem tıraşını yapıyorum, hem de eski günlerimizi yad ediyoruz."

Yıllar önce berberliğe başladığında ilçenin tüm köylerine yaya olarak giderek tıraş yaptığını belirten Nohut, "40 yıl önce ilçedeki berber arkadaşlarımızla birlikte salı ve cuma akşamları tüm berber dükkanlarının kapalı olması kararını almıştık, halen daha bu gelenek devam etmektedir. Bu bana mutluluk veriyor. Mesleğimi çok seviyorum, ölene kadar da devam edeceğim." diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 17:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?