30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Yaşlı-hasta bakım kursu sona erdi

Manisa Salihli ilçesinde belediye ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Yaşlı ve Hasta Bakımı Kursunu tamamlayan 1. grup kursiyerlere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

70. Yıl Sağlık Meslek Lisesi öğretmenleri tarafından verilen ve toplam 150 saat süren kursların sonunda sertifika almaya hak eden kursiyerlere belgelerini Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay verdi.

Belediye binasında gerçekleşen törende konuşma yapan Başkan Okay, "Bildiğimiz gibi yaşamak hakkı kutsaldır ve herkes için eşit olmalıdır. Yaşlı ve hastaların bakımı, sosyal sorunlarını çözememiş toplumların her zaman önemli bir sorunu olmuştur. Sağlıklı herkesin, hepimizin bir gün bu sorunlarla ve gerçeklerle karşılaşacağını unutmamamız gerekir. Bizlerin bu kurlardaki amacımız; hem toplumsal bilinci ve duyarlılığı geliştirmek, hem de bu alanlarda çalışabilecek, iş üretebilecek yetişmiş eğitimciler kazandırmaktır. Dolayısıyla, toplumsal ve duygusal bir vicdanı karşılamak kadar, ekonomik ve kültürel açıdan da verimlilik yaratmanın önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Özellikle bayanların büyük ilgi gösterdiği Yaşlı ve Hasta Bakım Kurslarında hala 30 başvurunun beklemede olduğu ve sertifikalarını alan kursiyerlerle beraber toplam 80 kursiyere eğitim verildiği söylendi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 17:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?