3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Yaya yolları düzenlendi

KÜÇÜK SANAYİ KAVŞAĞI'NDA YAYA YOLLARI DÜZENLENDİ

Manisa Belediye'si, yaya trafiğinin arttığı Küçük Sanayi Kavşağı Bölgesi'nde yayaların güvenli hareket edebilmesi için yaya yollarını düzenledi.

Küçük sanayi kavşağı olarak bilinen Celal Bayar Üniversitesi Bozköy kampusü, Adliye, Emniyet Müdürlüğü ve Bayındırlık Müdürlüğü'nün bulunduğu kavşakta yaya trafiği yoğunluğunun artması belediyeyi harekete geçirdi. Trafik ışıklarını yeniden düzenleyen belediye ekipleri, yayaların kullanması içinde yeni yaya yolları yaptı, mevcut yaya yollarının güvenliğini arttırdı. Son olarak üniversite öğrencilerinin sıklıkla kullandığı güzergâh üzerinde ana yoldan üniversite kampusüne giriş istikametine çevre düzenlemeleri yaptı. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü önünde yaya trafiğinin sıklaşması nedeniyle yaya kaldırımı genişletilerek yayaların rahat hareket etmesi sağlandı. Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşmak için yola inmek zorunda kalan yayalar rahatlatıldı. Trafikteki yaya güvenliği artırıldı.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi'nin yaya güvenliğine azami dikkat ettiğini söyleyerek, kavşaktaki yaya trafiğinin daha güvenli hale gelmesi için ilerleyen aylarda üst geçit yapılabileceğini söyledi. Başkan Ergün; “Küçük sanayi kavşağında bir süredir fen işleri ekiplerimiz çalışıyor. Buralarda özellikle yaya kaldırımlarında eksiklikler olduğu tespit edildi. Bordür taşlar yeniden düzenlendi ve kaldırımlar güvenli hale getirildi. Adliye, Emniyet kurumlarının bu bölgede toplanması ile burada yaya trafiği arttı. Yayaların yoldan değil de yaya yolundan yürümeleri için düzenleme yaptık. Mimar Sinan Bulvarı üzerinde olduğu için o kavşak araç trafiğinin yoğun olduğu bir kesime hitap ediyor. Belediye olarak yayaların güvenliğinin sağlamak adına bu bölgedeki yaya kaldırımlarını, yaya geçitlerini ve güzergâhları tekrar gözden geçirdik. Ayrıca bu bölgede yüzlerce gencimizin, öğrencimizin öğrenim gördüğü CBÜ Bozköy Kampusü bunuyor. Özellikle servislerden inen öğrenciler yolu karşıya geçerken yaya geçidi yok denecek kadar küçük olduğu için güvenlik sorunu yaşıyorlardı. Araçlar yaya geçidini fark edemediği için yayalar karşıya geçerken sorun yaşıyorlardı. Artık öğrencilerimiz daha geniş yaya geçitlerini kullanarak güvenli bir şekilde eğitime yuvalarına gidebilecekler. Aynı şekilde Emniyet Müdürlüğü'nde, Adliye'ye işi olan vatandaşlarımız yollardan yürümek yerine yaya kaldırımlarını kullanarak bu kurumlara ulaşabilecekler. Bu bölgede ilerleyen günlerde yeni çevre düzenlemesi de yaparak kavşağın çehresini değiştireceğiz. Kentin girişindeki bu kavşağın Manisa için önemli olduğunun farkındayız” diye konuştu.

KÜÇÜK SANAYİ KAVŞAĞI'NDA YAYA YOLLARI DÜZENLENDİ
KÜÇÜK SANAYİ KAVŞAĞI'NDA YAYA YOLLARI DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 14:22:05
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 15:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?