30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Yedikleri pasta zehir oldu!

Manisa'nın Salihli ilçesinde bir pastaneden aldıkları pastaları yiyen 30 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.


Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde bir çok vatandaş mide bulantısı şikayetiyle Salihli Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastaların verdiği bilgiler doğrultusunda bir pastaneden alınan pastadan dolayı toplu zehirlenme olduğu ortaya çıktı.


Salihli Devlet Hastanesi uzman doktorlarından Patoloji Uzmanı Fatih Kuyucuoğlu, eşi Öğretmen Esra Kuyucuoğlu, çocukları Cansu (11) ve Gülsu (6) da zehirlenenler arasında bulunuyor. Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kuyucuoğlu ailesi akşam saatlerinde zehirlenme belirtileriyle hastaneye kaldırıldı. Patoloji Uzmanı Dr.Fatih Kuyucuoğlu konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu:
"Önceki akşam evde kızım Cansu'nun yaş gününü kutlamak istedik. Salihli'deki bir pastaneden aldığımız pastadan hepimiz yedik. Ertesi akşam zehirlenme belirtileri baş gösterince ne olduğumuzu anlayamadan çalıştığım hastaneye geldik. Ailecek hepimize serum verildi. Verilen ilaçlarla ayakta durmaya çalışıyoruz."


Öte yandan Salihli'nin Durasıllı kasabası sağlık ocağı doktorlarından Berkant Akbulak'ın da doğum günü kutlaması için aynı pastaneden aldırdığı pastadan yiyenlerden Dr. Berkant Akbulak Salihli Devlet Hastanesi'nde tedavi edilip taburcu edilirken, Durasıllı Kasabası Sağlık Ocağı personeli Sultan Özkul, 10 yaşındaki kızı Meryem ve 2 yaşındaki kızı Ayşe Özkul da tedavi altına alındı. Salihli Bilim Sanat Merkezi öğretmenlerinden Ayperi Gök, eşi Serkan Gök ve 2 yaşındaki çocukları Bertuğ da aynı yerden aldıkları pastadan zehirlenerek hastanede tedavi altına alındı. Diğer taraftan özel bir şirkette çalışan Sami Gürbüz, eşi Elif Gündüz ve 9 aylık bebekleri de aynı gün aynı yerden pasta aldıklarını söyleyerek zehirlenme belirtileriyle hastaneye geldi.


İlçede bulunan iki özel hastaneye de pastadan zehirlenme şüphesiyle gelen vatandaşlara serum verilerek taburcu edildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 16:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melek sarıbaş IP: 78.179.107.xxx Tarih : 27.07.2008 11:24:07

Ben de sart sağlık ocağında hemşire olarak çalışıyorum.22/07/2008de bir pastaneden aldığımız pastadan ben ve iki yeğenim zehirlendik.Beş gündür neler yaşadığımızı ben ve yakınlarım biliyor.Bugün gazeteyi okuyunca sadece bizim değil birsürü kişinin aynı şeyleri yaşadığını öğrendim.Bu konuda yetkili kişiler bir şeyler yapacak mı?Çektiğimiz acıların hesabını kim verecek?Büyük insanlar bu acılara dayanamazken küçücük bebekler nasıl dayandı?Lütfen yetkili kişiler sesimizi duyun.TEŞEKKÜRLER!