5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Yemek yaparken tarlayı yaktı

YEMEK YAPARKEN BUĞDAY TARLASINI YAKTI

Manisa'nın Selendi ilçesinde buğday tarlasında hasat yapan çiftinin yemek pişirmek için yaktığı ateş tarlaya sıçrayınca 3.5 dekarlık ekili alan kül oldu.

Edinilen bnilgilere göre, buğday tarlasında hasat yapan Hüseyin Alp isimli çiftçi, ailesi ile birlikte öğle saatlerinde karınlarını doyurmak için tarla bitişiğindeki ağacın altında ateş yaktı. Yemek pişirilen ateşten sıçrayan köz buğday yığınlarına sıçradı. Alevler hızla tarlaya yayılırken Alp ailesinin yangına müdehalesi yetersiz kaldı. Bir anda alevlerin tüm tarlayı sarmasıya, Alp ailesinin 3.5 dekarda bulunan buğdayı kül oldu. Yangını gözyaşları arasında çaresizce seyreden Alp ailesinin 1 yıllık yiyeceği buğday tarlası karalara bürünürken, tarla kenarında bulunan 8 kovan arı da yangında zarar gördü. İtfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü'n bağlı ekiplerin arazözle müdahale ettiği yangın çevre tarlalara sıçramadan söndürüldü. Yangının yaklaşık 5 bin TL maddi zarara neden olduğu bildirildi.

Tarla sahibi olan ve Hüseyin Alp ile ortak buğday eken Ummuhan Yılmaz, "Bir yıllık kazancımız yok oldu. Allah beterinden saklasın." dedi.

YEMEK YAPARKEN BUĞDAY TARLASINI YAKTI
YEMEK YAPARKEN BUĞDAY TARLASINI YAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 17:38:04
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 17:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?