30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Yeni belediye binasının ihalesi yapıldı

İhalesi yapılan Manisa Belediyesi’nin yeni hizmet binası 18 ayda tamamlanacak.


Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban başkanlığında yapılan ihaleye toplam üç firma fiyat teklifi verdi. Zarfları açmadan önce açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban, bugüne kadar birçok hizmetle ilgili ihale yaptıklarını hatırlatarak, “Ancak en çok bu hale bizi heyecanlandırdı. Çünkü belediyemizin en az 50 yıllık bina sorununu çözecek bir proje hayata geçiyor. Bina tamamen belediye bütçesinden yapılacak. 18 ayda tamamlanması hedefleniyor. Belediye hizmet birimlerinin farklı yerlerde hizmet vermesi zaman kaybıyla birlikte belediyeye ayrı bir yük getirmektedir. Amacımız tek çatı altında zaman sorununu çözerek daha profesyonel hizmet vermektir. Komisyonumuzca üç firmanın verdiği teklifler değerlendirilecek ve önümüzdeki günlerde yapacağımız açıklamanın ardından temelleri atılacak.”diye konuştu.


Daha sonra firmaların verdiği teklif zarfları basının huzurunda açıldı. Yapılan açıklamaya göre İzmir’den katılan Erka A.Ş. 11 milyon 312 bin YTL fiyatla en düşük teklifi verdi. İhaleye katılan tek Manisa firması olan Tekerler İnşaat ise 12 milyon 280 bin YTL ile en düşük ikinci teklifi verdi. İzmir firması MŞB ise 19 milyon 632 bin YTL ile en yüksek teklifi veren firma oldu. İhale komisyonunun önümüzdeki günlerde karar vermesi bekleniyor.


Mevcut Belediye binasının yetersiz kalmasından dolayı Laleli Mevkii’ndeki Saruhan Oteli yanına yapılması planlanan yeni hizmet binası 14 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Ön cephesi 3, arka cephesi 4 katlı olarak projelendirilen binanın ortasında bir de kule olacak. Başkanlık odası ve önemli birimler burada olacak. Yeni hizmet binasının 18 ayda tamamlanması hedefleniyor.
(MY)

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?