3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Yeni kredi paketinde neler var?

MESOB'TAN ÜYELERİNE KOSGEB SEMİNERİ

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) tarafından birlik bünyesinde bulunan oda başkanları ve genel sekreterlere yönelik KOSGEB'in yeni kredi destek paketi ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

MESOB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve 150'nin üzerinde katılımcının bulunduğu toplantıda konuşan KOSGEB İşletme Geliştirme Merkezi Müdürü Recep Özçelik, “Bu desteklerden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarların öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmaları gerekiyor. Bu kayıt bir defaya mahsus gerçekleştiriliyor. Şuan desteklediğimiz kredi tipi 100 bin işletmeyi kapsayan 2,5 milyar liralık kredidir. İlk 3 ay ödeme yok, daha sonra 12 ayda geri ödenecek kredinizin toplam faizinin 4'te 3'ünü KOSGEB olarak biz, 4'te 1'ini'de krediyi alan esnaf sanatkarımız, yine kredi taksitleri ile birlikte 12 eşit taksitle ödeyecek. Bu kredide üst limit erkek esnaflar için 25 bin TL, kadın esnaflar için 30 bin TL'dir.” dedi.

MESOB Başkanı Hasan Geriter ise oda başkanı ve genel sekreterlere seslenerek, “Bildiğiniz gibi bugüne kadar KOSGEB'te esnaf ve sanatkarların yeri yoktu. Çabalarımız sonuç verdi. Yapılan yasal değişikliklerle KOSGEB hizmet sektörüne yönelikte kredi kullandırmaya başladı. Bizim üyelerimiz KOSGEB'e yabancı ve KOSGEB veri tabanında kayıtları yok. Hepimiz çok hızlı hareket ederek, gerek genel sekreterler aracılığıyla odalarımızda, gerek üyelerimizin defterlerini tutan muhasebecileri aracılığıyla KOSGEB veri tabanına üye kayıtlarını gerçekleştirmek zorundayız. Buradan sesleniyorum; bu krediden yararlanmak isteyen üyelerimiz çok hızlı hareket ederek bağlı bulundukları odaya müracaat etsinler. Kriz ortamını yaşadığımız bu günlerde çok cüzi masraflarla alınacak bu kredi üyelerimize nefes aldıracaktır. Biz birlik ve birliğimize bağlı odalar olarak mesai mefhumu gözetmeksizin bu konuda hizmet vermeye hazırız.” dedi.

Konuşmaların ardından oda genel sekreterlerine KOSGEB uzmanlarınca üyelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlarının nasıl yapılacağına yönelik kısa süreli eğitim verildi.

MESOB'TAN ÜYELERİNE KOSGEB SEMİNERİ
MESOB'TAN ÜYELERİNE KOSGEB SEMİNERİ
MESOB'TAN ÜYELERİNE KOSGEB SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 12:10:01
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 12:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?