7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Yeni rekorlara imza atacağız

Manisa Belediyesi, Nisan ayı Meclis Toplantısı'nda Denetim Komisyonu'nun 2012 yılına ait raporlarını meclis üyeleri ve kamuoyuyla paylaşıldı.

Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda Manisa Belediyesi'nin 2012 yılına ait denetim raporu okundu. Denetim Komisyonu Başkanı Ziya Elmalı, Manisa Belediyesi'nin tüm mali tablolarının, 20 müdürlüğün ve Belediye'nin sermaye iştirakli kuruluşu olan BESOT A.Ş'nin tüm evraklarının komisyonca incelendiğini söyledi. Giderlerin denetiminin yapıldığını ve 2012 yılına ait giderlerin 169 milyon 222 bin TL olarak gerçekleştiğini tespit ettiklerini de sözlerine ekleyen Elmalı, ilgili yasa ve mevzuat hükümlerine aykırı uygulamalara rastlanılmadığını kaydetti. Belediye gelirlerinin 2012 yılı toplamının 167 milyon 185 bin TL olarak gerçekleştiğinin tespit edildiğini belirten Elmalı, "Bütçe uygulamaları sonuçları açısından inceleme yapılmış, Manisa Belediyesi'nin gelir bütçesinin yüzde 101,08 oranında rekor bir gerçekleşmeyi tespit etmiş bulunmaktayız. Giderlerin de yüzde 80,42 ile gerçekleştiğini görmekteyiz. Manisa Belediyesi'nin 2012 yılına ait gelir ve gider bütçelerinin gerçekleşme oranları, Manisa Belediyesi'nin performans programlarına, bütçe performansı ve programlarına uygun ve son derece başarılı bir bütçe ve gider yönetimi yapıldığı açıkça görülmektedir. Bütçe gerçekleşme oranları öngörülen ve hedeflenen gelirler ile yatırım ve giderlerin doğru olarak hesaplandığı, gelir ve giderlerin tamamen kontrol altında olduğu görülmektedir. Manisa Belediyesi, denetime son derece tecrübeli bir belediye. Belki de Türkiye'de en çok denetim yapılan, en çok müfettiş gelen, Sayıştay denetçileri gelen belediyelerden birisi olduğu için memurlarımızın son derece bilgi ve tecrübeli olduklarını kanıtladıklarını düşünüyorum" diye konuştu.

"İNŞALLAH 2013'TE YENİ REKORLARA İMZA ATACAĞIZ"

Denetim Komisyonu'nda bulunan Belediye Meclis üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Müfettiş denetimlerinin bitimine müteakip, Sayıştay denetçilerinin teşekküründen sonra tekrar Meclis üyelerimizin bunları incelemiş olması ve çıkan sonuçların da burada paylaşılmış olması, bir anlamda çifte noter oldu. Gerçekleşme rakamlarından bir kez daha bahsetmek istemiyorum. O açıdan 2012 yılını çok güzel rakamlarla geride bıraktık, inşallah 2013'te de yeni rekorlara imza atacağız. Teşekkür ediyorum" dedi.

"MANİSA ÇITAYI SÜREKLİ YÜKSEK TUTAN BİR ŞEHİR"

Denetim Komisyonu raporunun okunmasının ardından 2012 yılına ait Faaliyet Raporu'nun oylamasına geçildi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yasa gereği toplantıyı Meclis 1. Başkan Vekili Mehmet Güzgülü'ne bıraktı. Geride kalan bir yılda Manisa'da güzel hizmetler yapıldığını belirten Mehmet Güzgülü, Manisa'nın çıtayı sürekli yüksek tutan bir şehir olduğunu, bundan sonra göreve hangi isim gelirse gelsin, Manisa Belediyesi bütçesinin sabit kalamayacağını söyledi. Faaliyet Raporu üzerine söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik, 2012 yılında yapılan hizmetler arasından takdir ettikleri hizmetlerin de, eleştirdikleri hizmetlerin de olduğunu söyledi. Çelik, Manisa'nın acil sorunlarının çözülemediğini savunarak, faaliyetleri yeterli görmediklerini ve faaliyet raporuna ret oyu vereceklerini belirtti.

"BASIN MERKEZİ'NİN YANSIZLIK İLKESİNİ HAYATA GEÇİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ"

Manisa Belediyesi'nin yapmış olduklarından haberdar olduklarını belirten CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci ise, "Ben Basın Merkezi'nin çalışmalarından bahsetmek istiyorum. 640 bin adet Haberiniz Olsun adlı broşür, 75 bin adet Manisa Değişiyor kitabı, 205 bin adet belediye bülteni, böyle bir çalışma yapılmış. Ne zaman apartmanımıza girsek su faturalarıyla beraber broşürleri görüyoruz. Ayrıca belediyemizin bir de gazetesi çıkıyor. Bu gazeteyi de takip ediyoruz. Bunlar genellikle Manisa Belediyesi'nin yapmış olduğu faaliyetleri, Sayın Başkanın çalışmaları, belediye meclisi toplantıları haber olarak yapıyor. Bunları yansıtırken, yansızlık ilkesine uygun bir şekilde yapıldığını söylüyorlar. Bu malzemelere baktığımızda bunların aslında birer propaganda malzemesi olduğunu, Manisa Belediyesi'nin ciddi bir propagandasının yapıldığını görüyoruz. Hele belediyenin paralelinde, karşı oy verildiğinde, karşı tavır kullanıldığında bu gazetede, bu yayınlarda 'Manisa'nın geleceğine ipotek koyuyorlar' şeklinde eleştiriler yer aldığını görüyoruz. Yansızlık ilkesiyle mademki Belediye'nin parasıyla, kamunun parasıyla bu işler yapılıyor, Manisa Belediyesi'nin ve Basın Merkezi'nin bundan sonraki çalışmalarında yansızlık ilkesini yaşama geçirmesini temenni ediyoruz" dedi. Erkenci, faaliyet raporuna çekimser oy kullanacaklarını belirtti.

"ELEŞTİRİLERİ SAYGIYLA KARŞILIYORUZ"

Bağımsız Üye Ömer Bingöl de, 2012 yılı Faaliyet Raporu kitapçığında fotoğraflarının olmamasını eleştirdi. MHP Grubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu ise, olumlu eleştirileri saygıyla karşıladıklarını söyledi. Faaliyet kitabında yer alan çalışmaların büyük çoğunluğunun Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle kararının alındığını hatırlatan Köroğlu, yapılan eleştirileri dikkate aldıklarını belirtti. Konuşmaların ardından Manisa Belediyesi'nin 2012 yılı Faaliyet Raporu'nun oylamasına geçildi. Faaliyet Raporu'na AK Parti Grubu ret, CHP ve Bağımsız Grup çekimser, MHP Grubu kabul oyu kullandı. Rapor, oy çokluğuyla kabul edildi.

KOMİSYONLARA YENİ ÜYELER SEÇİLDİ

Faaliyet Raporu'nun oylanmasının ardından ihtisas komisyonlarına üye seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylamada Encümen üyeliklerine Süha Akyüz, Mazlum Yüzgider ve Engin Sinarer seçildi. İmar Komisyonu'na Mehmet Palabıyık, Sezai Gürcan, Tamer Çipiloğlu, Can Mercül ve İbrahim Coşkuner seçildi. İdari Komisyon'a Haldun Oluç, Hüseyin Alp, Mehmet Güzgülü, Abdullah Ata ve Müzeyyen Yoğurtçu seçildi. Bütçe Komisyonu'na ise, Ziya Elmalı, Engin Kümüştekin, Hüseyin Köroğlu, Şule Tunalı ve Yasin Demir seçildi.  

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2013 Çarşamba 16:02:32
Güncelleme :11 Nisan 2013 Perşembe 16:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?