4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Yenihan esnafıyla buluştu

22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa Kuyumcular Derneği tarafından Yenihan'da düzenlenen kahvaltıda esnafla bir araya geldi.

Beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi ve partililer ile katıldı. Kahvaltıda Kuyumcular Derneği Başkanı Ahmet Özövgü, Belediye Başkanı Bülent Kar’ın 4,5 yıl önce çarşının düzenlenmesi için verdiği tüm sözleri tuttuğunu söyledi.

Belediye Başkanı Bülent Kar da yapılan çalışmaları anlatarak, Kuyumcular Çarşısı’nın yepyeni bir görünüme kavuşmasını sağladıklarını söyledi.
22.Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç ise Manisa için tek endişesi olduğunu açıkladı.

Arınç, "Bu seçimler Manisa'ya eski kavgacı, çatışmacı ortamları getirmesin. Buna ait hissiyatım var, buna ait bazı duygularım var. 1980 ve 1970 öncesini bilen sonraki dönemleri bilen, çatışmalı siyaset ve bu gerginlikten medet uman ve beslenen bir takım düşünceler Manisa'da hayat bulursa buna fevkalade üzülürüz. Manisa'nın zarar görebileceği ihtimalini düşünüyorum. İnanın bana, her gün veya her hafta Manisa Valisinden de, Manisa Emniyet Müdüründen de şehrin asayişi ile ilgili brifing alıyoruz, not alıyoruz, faks alıyoruz. Sanıyorum ki, hepiniz Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmasından memnunsunuz. Emniyet Müdürümüzü Kırşehir'den buraya getirirken bunu düşündüm. Meclis Başkanı olduğum dönemde Yenihan açılışı olduğu gün Manisa Kamyoncular Kooperatifi’nde cinayet işlenmişti. Manisa'da böyle adi bir cinayetin işlenmesi fevkalade kötü bir şey. Bize gelen haberlerden işin içinde bir şeyler olduğunu anladık. Bunun failinin hemen ortaya çıkması lazım. Ertesi gün de ortaya çıktı."dedi.

Manisa'nın asayişinde sıkıntılar gördüklerini anlatan Arınç, İçişleri Bakanlığı ile temasa geçtiklerini ve iyi bir Emniyet kadrosunun Manisa'da faaliyet yapmasının gerekli olduğunu bildirdiklerini ifade etti.

Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu dönemde bana gelen brifing raporlarında Manisa ve çevresinde her ay büyük operasyonlar yapılıyor. Tefeciler ile sahte altın ile esrarcılar ile ilgili operasyonlar yapılıyor. Her operasyonda da 25-30 kişi yargı önüne getirilip konuluyor. Manisa ve Manisalılar artık huzur buldu. Doğu Caddesi üzerindeki bir takım aksaklıklar da çok şükür halledildi. Ben Manisa'da kavga istemiyorum, sizin de istemediğiniz gibi... Huzursuzluk istemiyorum. Geçmişten bu yana Avukatlık yaptım. Bazı olayları biliyorum, şehir esnafından nasıl paralar toplandığını, nasıl baskılar yapıldığını biliyorum, o dosyaların içindeydim. Ben o günlere ait, sokağa korkarak çıkmaktan veya kendi şehrimizde huzursuz yaşamaktan Allah saklasın diyorum. Türkiye'de üniversiteler karıştırılmak isteniyor, toplumsal barışımız bozulmak isteniyor. TV ve gazetelerde yer alan haberlere bakarsanız, Türkiye'yi karıştırmak için siyasi amaçlı bir takım çevreler maalesef el ele veriyor ve ülkeyi karıştırmaya çalışıyorlar. Böyle bir ortamda Manisa'da dostluğumuzu, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmemiz ve buna fırsat vermememiz önemlidir."

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 23:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?