5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Yeşili koruyana suda indirim

YEŞİLİ KORUYANA SUDA İNDİRİM

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yeşil alan içinde yer alan işyeri ve evlerin sahiplerinin yeşil alanları sulaması durumunda, su ücretlerinde yüzde 50 oranında bir indirim uygulandığını belirtti.

Manisa Belediyesi, yeşil alanların korunması ve bakımlı olması amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Yapılan uygulamayla park ve yeşil alan sınırları içinde yer alan ev ve işyeri sahiplerinin yeşil alanları sulamak için başvurmaları durumunda, su ücretlerinde yüzde 50 oranında indirim yapıldığı belirtildi. Yeşil alanların sulanması için başvuruda bulunan ev veya işyerlerine ek bir su sayacı takılarak uygulamanın yapıldığını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Belediyesi olarak kentimizin yeşillendirilmesi ve var olan yeşil alanların da korunması amacıyla böyle bir uygulama başlattık. Yeşil alan sınırları içinde işyeri ve evleri bulunan mekân sahiplerinin başvurmaları durumunda, ev veya işyerlerine taktığımız ek su sayacıyla su ücretlerinde yüzde 50 oranında indirim uyguluyoruz” dedi.

Uygulamanın Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda geçtiğinin altını çizen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kentin yeşilliğinin korunmasının vatandaşlık görevi olduğunu vurguladı. Manisa’da park, bahçe ve yeşil alanların arttırılması için çalışma yürüttüklerini de dile getiren Başkan Ergün, “Bunları yaparken, var olan yeşil alanlarımızı da korumamız gerektiğini düşünüyoruz. Zamanla yeşil alanların sınırları içerisinde kalmış olan ev ve işyeri sahiplerine bu alanların korunması konusunda görüş birliğinde olduğumuzu gördük. Belediye Meclisi’nde aldığımız kararla da yeşil alanların sulanmasında yüzde 50 indirime gittik. Böylelikle mevcut yeşil alanlarımızın korunması için önemli bir adım attık” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 13:25:05
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 19:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?