4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Yeşilova muhtarın mazbata şoku

29 Mart yerel seçimlerinde Salihli'nin Yeşilova Köyü Muhtarlığı'na seçilen Ertuğrul Yalçınkaya'nın en az 6 aylık ikamet şartını yerine getirmediği gerekçesi ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından tam kanunsuzluk hali kapsamında mazbatası elinden alındı.

Yerel seçimlerde Yeşilova köyü muhtarlığı için Ertuğrul Yalçınkaya ve Yurday Gülmez yarışmıştı, Gülmez'den 12 oy fazla alan Yalçınkaya Yeşilova köyü muhtarlığına kazanarak Salihli İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını almıştı. Muhtarlığı kazanan Ertuğrul Yalçınkaya'nın seçimlerde karşısında aday olan fakat seçimi kaybeden Yurday Gülmez, muhtarlık seçimini kazanan Ertuğrul Yalçınkaya'nın en az 6 aylık ikamet şartını yerine getirmediği gerekçesi ile YSK'ya dilekçe ile başvuruda bulundu.

Gülmez'in bu dilekçesini inceleyen YSK, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden Ertuğrul Yalçınkaya'nın belgelerini istedi. İstenilen bu belgeler doğrultusunda Ertuğrul Yalçınkaya'nın 28 Kasım 2008 tarihinden itibaren Yeşilova köyünde ikamet ettiği, bu nedenle de en az 6 aylık ikamet şartını yerine getirmediği gerekçesi ile tam kanunsuzluk hali kapsamında mazbatasının iptal edilmesine karar verdi. Yeşilova köyü muhtarlığına seçilen Ertuğrul Yalçınkaya'nın mazbatasını iptal eden YSK, belirtilen süreler içersinde ilçe, il ve YSK'ya yapılmamış olmasından dolayı boşalan muhtarlık seçiminin ise 2010 yılı Haziran ayının ilk pazar günü yapılmasına karar verdi.

Şuan 50 yaşında olduğunu ve Yeşilova köyü dışında hiçbir zaman oy kullanmadığını belirten Ertuğrul Yalçınkaya, 29 Mart yerel seçimlerinden yaklaşık 3 ay önce İlçe Seçim Kurulu'na giderek, Yeşilova köyü muhtarlığına aday olup olamayacağını sorduğunu, fakat aldığı cevabın ise “Siz aday olup seçilin hakkınızda şikayet olursa o zaman inceleriz” cevabını aldığını iddia etti. Ertuğrul Yalçınkaya, 2010 yılı Haziran ayının ilk pazar günü yapılmasına karar verilen Yeşilova köyü muhtarlık seçimlerinde yine aday olacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 16:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?