30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Yıldırım-2008 Akhisar'da başladı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından organize edilen Yıldırım-2008 Seferbelik Tatbikatının sivil kurumları ilgilendiren ilk bölümü yapıldı.

Akhisar Belediyesi önünde gerçekleştirilen törende Akhisar İlçe Sivil Savunma Müdürü Suudi Arslan bir konuşma yaptı.

Suudi Arslan, “Günümüzde baş döndürücü gelişmeler, sıcak veya soğuk savaşların kaçınılmaz olduğunu göstermektedir. Artık askeri hedefler kadar, yurt içindeki sivil halk, üretim, ikmal, haberleşme, ulaşım ve diğer tesisler de ülkenin can damarı haline gelmiş bulunması nedeniyle düşmanın en büyük hedefleri arasındadır. İşte bu gerçekler ışığında; savaş ve diğer olağanüstü durumlar için düzenlenen yasalarımızda, vatandaşlarımız ile resmi ve özel kurum ile kuruluşlarımıza verilen görevler vardır. Bu görevlerin tertiplenmesi, yürütülmesi, üstlenmesi ve hazırlanması yükümlülüğümüz bulunmaktadır. Bu amaçla bugün burada gerçekleştirilecek bu tatbikat güzel örnek olacaktır.

Her yıl ülkemizin çeşitli bölgelerinde icra edilen Yıldırım Seferberlik Tatbikatlarının bu yıl ki bölümü ilçemizde icra edilecektir. Tatbikatın birinci aşaması Mülki ve İdari mercilerce, ikinci aşaması ise Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülecektir. Birinci aşamada, sayın kaymakamımızın başkanlığında Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonunca yürütülmüş ve seferberlik tatbikatı ile ilgili sivil kaynakların barıştan savaşa organizesini gerçekleştirmiş, sivil plakalı araç-mal ve hizmet yükümlülüğünü yerine getirmiş bulunmaktadır. Tatbikatın ikinci basamağı ise, Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonumuzca alınan tedbirler içinde, 7 adet sivil plakalı aracın sevkinin gerçekleştirilerek, ilçemiz Hava Meydan Komutanlığı’na teslimi sonrasında, Hava Meydan Komutanlığı içerisinde devam edecektir.”dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Akhisar Belediyesi Bando Ekibi Konseri ve Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ardından konvoy halinde 7 aracın teslimi yapıldı.

Tatbikatın bundan sonraki kısmının Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütüleceği açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:51:36
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 16:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?