5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Yıldız ziraat odalarını göreve çağırdı

İGM BAŞKANI YILDIZ, ZİRAAT ODALARINI GÖREVE ÇAĞIRDI

Manisa İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Dursun Ali Yıldız, aşırı yağmurlardan dolayı bozulan köy yollarının bakım ve onarımının yanı sıra yama çalışmalarını da sürdüren Özel İdare'nin ova yollarının bakımında da aynı hassasiyeti gösterdiğini belirterek, ova yollarının bakımında Ziraat Odaları ve suluma birliklerinin de katkı sağlamasını istedi.

İGM toplantısında Gediz Ovası'nın yolları görüşüldü. Yağışlardan dolayı bozulan ova yollarının önceden olduğu gibi yine Özel İdare tarafından yapılacağını söyledi. Ziraat odalarının ve sulama birliklerinin de ova yollarının bakım ve onarımına katkı ve destek vermesini isteyen Yıldız, hizmette bu kuruluşların ellerini taşın altına koymaları gerektiğini ifade etti. Ziraat odaları ve sulama birliklerinin köylülerden aidat ve benzeri ücretler alarak hizmet verdiklerine dikkat çeken İGM Başkanı Dursun Ali Yıldız, "Ziraat odaları ve suluma birlikleri alınan belgelere karşılık üreticimizden ücret alıyorlar. Doğal olarak bu kuruluşlar köylülerimizin hizmet alanında olduklarından dolayı onlara hizmet vermek için de bozuk olan ova yollarının yapımında katkı sağlamalılar. Biz zaten geçmiş yıllarda olduğu gibi bozuk olan ova yollarını yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. Bu yıl aşırı derecede yağan yağmurlardan dolayı köy yollarının büyük bir bölümü zarar gördü. Bunların bakım onarım ve yama çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyoruz. Ova yollarının bakımlarını da yapacağız. Ancak bu alanda Ziraat Odası ve sulama birlikleri de katkı sağlasınlar. Mesela araçlarımız var mazotunu karşılayabilirler. Ya da ziraat odaları ve sulama birlikleri bir araya gelerek dozer ve kepçe alabilirler. Onlar da bu tür hizmetlerin içinde olsunlar. Yoksa bu kurumlar ne işe yarıyor, ya da ne yapıyorlar? Hizmet için ellerini taşın altına koysunlar. El birliği ile köylerimize hizmet verelim.” diye konuştu.

CHP Grup Başkanı Vekili Mustafa Hoşafçı, ziraat odalarının mesleki kurumları olduğunu ifade etmesi üzerine Başkan Yıldız, bu odaların kendi meslekleriyle ilgili alanda hizmet vermesi gerektiğini belirterek üreticilerden evrak ve benzeri çalışmalarda ücret almasını örnek gösterdi. Başkan Yıldız, ziraat odalarının ve suluma birliklerinin kuruluş amacının hizmet amaçlı olduğunu da hatırlatarak, yapacakları yol çalışmasının da köylüler ve üreticiler olacağına işaret etti.

İGM BAŞKANI YILDIZ, ZİRAAT ODALARINI GÖREVE ÇAĞIRDI
İGM BAŞKANI YILDIZ, ZİRAAT ODALARINI GÖREVE ÇAĞIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 16:57:05
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 00:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?