5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Yılın başhekimi Karakoç'a ödül

YILIN BAŞHEKİMİ KARAKOÇ'A ÖDÜL

Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği (SAYED) tarafından "Yılın Başhekimi" seçilen Manisa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sami Karakoç’a ikinci bir ödül Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay’dan geldi.

SAYED’in 20–24 Ekim tarihleri arasında Antalya’da yapılan 3’ncü Ulusal Sağlık Kurultayı çerçevesinde düzenlenen ödül töreninde Manisa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sami Karakoç "Yılın Başhekimi" seçildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay’ın "Yılın Sağlık Müdürü Ödülü" aldığı SAYED ödüllerinde Manisa’yı liderlik anlayışıyla gururlandıran ikinci isim olan Manisa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sami Karakoç İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay tarafından teşekkür belgesiyle onurlandırıldı.

Manisa Devlet Hastanesi’nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında Başhekim Karakoç’a teşekkür belgesini ve hediyesini veren İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, Manisa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sami Karakoç’un bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalar ve örnek liderlik vasıflarıyla Manisa Devlet Hastanesi’nin hizmet, kalite ve standartlarını her geçen gün daha üst seviyelere taşıdığını söyledi. Bugün gelinen noktada hastanenin hizmet kalitesi, hizmet çeşitliliği ve hizmet verdiği kişi sayısının öncesiyle kıyaslanamayacak kadar iyi bir noktada bulunduğuna işaret eden Dr. Tay, “Elbette ki bu başarının arkasında iyi bir liderlik ve uyumlu bir ekip çalışması vardır. Manisalılar tarafından yakından takip edilen ve takdirle karşılanan bu çalışmalar SAYED tarafından da birinciliğe layık görülmüş ve Dr. Sami Karakoç Antalya’da düzenlenen Sağlık Kurultayında ‘Yılın Başhekimi’ seçilmiştir. Bize bu gururu ve mutluluğu yaşatan Dr. Sami Karakoç ve ekibini tebrik eder başarılarının devamını dilerim” dedi.

Teşekkür belgesini ve hediyesini İl Sağlık Müdürü Dr. Tay’ın elinden alan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Karakoç ise, ödülü ve teşekkür belgesini 8 yıldır Sağlıkta Dönüşüm Programı’na destek veren bütün başhekimler, bu süreçte çok yoğun çalışan kendi yönetim ekibi, bütün sağlık çalışanları, görev yaptığı Manisa şehri, Vali Celalettin Güvenç ve Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay adına aldığını söyledi. Duygularını “Bu ülke çok çalışmaya değer” cümlesiyle ifade eden Başhekim Dr. Karakoç, bundan sonraki hedefine ilişkin olarak da “Ülkemin gelişmesi noktasında hizmetten başka bir şey düşünmüyorum” dedi.

Toplantı sonrası İl Sağlık Müdürü Dr. Tay ve Başhekim Karakoç Manisa ilinde yeni hizmete giren ve bölgeye hizmet veren tek Onkoloji Servisini basın mensuplarına gezdirdi. Servis hakkında bilgide veren Başhekim Karakoç, Manisa'da bugüne kadar bu merkezin eksikliği nedeniyle kanser hastalarının büyük şehirlere sevk edilmek durumunda kaldıklarını ifade ederek, “Hastalarımız büyük zorluklar altında tedavilerini devam ettirmekteydiler. Bu merkezin açılışıyla bu eksiklik ortadan kaldırılmış olup, merkezimiz ilimizin ihtiyacını karşılayacağı gibi çevre illere de hizmet verecektir” dedi. Merkezde donanımsal olarak gelişmiş linak cihazı, simülatör, gelişmiş tomografi cihazı, kemoterapi kabinleri ve 20 yataklı servis bulunduğunu kaydeden Dr. Karakoç, “Merkezimiz bölgemizin en gelişmiş merkezleri arasındadır. Şu anda merkezimizde 2 Radyasyon Onkolojisi Uzmanı, 1 Medikal Onkolog, 1 Fizik Mühendisi ve 10’un üzerinde yardımcı sağlık personeli ile hasta kabulüne başlamış durumdadır. 2 Hafta gibi kısa bir süre içerisinde hasta sayımız 25’e ulaşmıştır. Bu da bölgemizde böyle bir servise ne kadar ihtiyaç olduğunun önemli bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Bu arada Onkoloji Servisi'nin yapımı sırasında bina içerisinde bırakılmış çam ağacı, görenleri şaşkına çevirdi. Ağacın kesilmeden binanın hizmete açılmış olmasını örnek bir davranış olarak değerlendiren bazı hastalar, çevreci anlayışından ötürü hastane yönetimini kutladılar.

YILIN BAŞHEKİMİ KARAKOÇ'A ÖDÜL
YILIN BAŞHEKİMİ KARAKOÇ'A ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 13:12:02
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 01:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?