3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Yılın En İyileri’ne ödül

Celal Bayar Üniversitesi Genç Yazarlar Kulübü, öğrenciler ve akademisyenlerin katıldığı anket düzenledi, Yılın En İyileri’ni belirledi.

İzmir Bemar Kariyer Okulu sahibi Melih Kahramaner, "Sosyal", İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "Başarılı" yöneticiler, Rektör Prof. Dr. Semra Öncü, "Başarılı Akademisyen", Altınbaşak Tekstil sahibi Sait Atıcı, "Girişimci", Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Başarılı" işadamları seçildi.

Ödüller CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde törenle verildi. Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, öğrencilere "Manisa OSB’deki Vestel City’i gezdiniz mi" diye sordu, şunları söyledi:

"Denizli Babadağ’ın tepesinden gelip 122 ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçen yıl grubun ihracatı 3 milyar dolar oldu. 15 yıl önce Vestel’i aldığımızda, ’1 milyon televizyon üreteceğiz" dedik. Herkes güldü. ’Bu adam kimi dolandıracak acaba’ diyen oldu. Bugün 30 milyon televizyon üretme kapasitemiz var. Geçen yıl 22 milyon cihaz ürettik. Bu yıl da üreteceğiz. Diyeceksiniz ki, ’Kriz var.’ Kriz de olacak. ’Savaş var’ diye herkes toprağın altına girmiyor. Herkes kendini yenileyecek, daha fazla çalışacak. Hesabımızı iyi yapacağız. Hesabını bilmeyen kasabın elinde kalır masat. ’Bu kadar bana yeter’ derseniz, olmaz. Dürüst ve çalışkan olmak lazım" diye konuştu.

Esas üniversite fabrikalar

Fabrikaların esas üniversiteler olduğunu savunan Zorlu, şöyle konuştu:

"Üniversitede teoriyi, yani temeli öğreneceksiniz. Bir binanın temeli üzerinde on binlerce parça var. Onu da fabrikalarda öğreneceksiniz. Dürüst ve çalışkan kişi olarak oralarda çalışacaksınız. Önce ülkenizi düşüneceksiniz sonra kurumunuzu ve ailenizi. Bir kuruma girdiğinizde, kısa vadeli düşünmeyin. Uzun vadeli düşünün. Sakın ola ki bir işyerine girip, ’Burada bir, iki yıl çalışıp kendi işyerimi kurarım’ demeyeceksiniz. ’Burada, en yüksek nereye gelirim’ diye düşüneceksiniz. Kısa vadeli düşünmeyin."

Tören ödül alanların, günün anısına toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 11:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?