3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Yılın Tarzanı Hasan Kaçan

Bu yıl 4.sünü düzenlenecek olan Manisa Tarzanı Çevre Günleri programı açıklayan Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, dünyanın ilk çevrecisi Manisa Tarzanı’nın etkinlikler sayesinde bir kez daha anılacağını söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 30 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında kutlanması planlanan Manisa Tarzanı Çevre Günleri etkinlik programı Belediye Encümen Salonu’nda düzenlenen toplantıyla açıklandı.

Toplantıya Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu’nun yanı sıra Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Kara, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mümin Deniz katıldı. Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, bu yıl 4. düzenlenen etkinliklerin ilerleyen yıllarda daha coşkulu kutlanacağını söyledi, şöyle konuştu; “Dünyanın ilk çevrecisi olarak andığımızı Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’yi anıyoruz ve onun çevre bilincini yaşattığımızın göstergesi olan çevre günleri etkinliklerini düzenliyoruz. Yerel seçimlerin hemen ardından hazırlanmaya başlanan etkinlik programı kısa süre içerisinde düzenlendi. Ekinlikler kapsamında Manisa’nın çevreci bir kent olduğunu ön plana çıkaran programlar yapıldı. Çevre etkinliklerini gelecek yıllarda daha üst düzey kutlamak için çalışmalarımıza şimdiden başladık. Bu yıl çevre günleri etkinlikleri çerçevesinde 7. Manisa Uluslararası Havacılık Festivali gösterileri yapılacak. En çevreci okul, en yeşil okul belirlenerek ödüllendirilecek. Yine Manisa Belediyesi’nin çevrecilik bilinciyle Milli Eğitim’e bağlı okullar ile sürdüğü çevre projelerine ödül verilecek ayrıca geleneksel hale gelen yılın Ulusal Tarzanı ve Yılın Yerel Tarzanı ödülleri bu yıl da verilecek. Etkinliklerimiz içerisinde halk konseri de yapılacak. Halk konseri bu yıl Manisa Tarzanı’nın evi olarak kabul edilen Spil Dağı’nda Niobe Anfi Tiyatro’da yapılacak, sanatçı Coşkun Sabah Manisalılar ile bir araya gelecek.”

Geleneksel hale gelen Yılın Tarzanı Ödüllerinin sahipleri de toplantıda açıklandı. Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu şöyle dedi: “Yılın Yerel Tarzanı bu yıl Manisalıların Bakkal Sadullah olarak tanıdığı Sadullah Bulgulu, Ulusal Tarzan olarak da sosyal ve kültürel etkinlikleriyle tanınan usta tiyatro sanatçısı Hasan Kaçan seçildi. Her iki Tarzan ödülü de 5 Haziran Cuma günü saat 11.00’de sahiplerine teslim edilecek. Etkinliklerimizin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne denk gelmesi nedeniyle Çevre Günleri Etkinlik programını diğer kurumlarımızla ortaklaşa hazırladık. Buradan bir kez daha 4. sünü düzenlediğimizi Manisa Tarzanı Çevre Günleri etkinliklerinde iş birliği yaptığımız, başta Manisa Valiliği, Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, Manisa İl Çevre Orman İl Müdürlüğü’ne ve diğer sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 17:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?