4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Yıllar sonra biraraya geldiler

Manisa Erkek Yetiştirme Yurdu’nda geleneksel olarak düzenlenen 9. Aile Şenliği, aynı yuvada kalan kişileri yıllar sonra biraraya getirdi. Yurt bahçesinde düzenlenen şenliğe, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Murat Nail Gelgeç, Gönüllü Anneler Derneği üyeleri, 1956-2005 yılları arasında Manisa Yetiştirme Yurdu’nda kalmış kişiler ile çok sayıda davetli katıldı.

Şenlikte bir konuşma yapan Çocuk Yetiştirme Kurumu Müdürü Halil İbrahim Tahtalı, "Yetiştirme yurtlarındaki çocuklarımızı topluma en iyi şekilde hazırlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yetiştirme yurdumuz şu an koğuş sisteminde. Valilikle birlikte yapacağımız çalışma sonucunda koğuş sisteminden oda sistemine geçip, her odada 4 çocuk kalacak şekilde düzenleme yapıyoruz. Bu sayede çocuklarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışacağız" dedi.
Vali Yardımcısı Sait Topoğlu ise, yetiştirme yurdunda kalan çocukların sorunlarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Yurdu koğuş siteminden kurtarıp tam bir ev sistemi gibi yapmayı planlıyoruz. Buralarda kalan evlatlarımız kendilerini az da olsa evlerinde hissetmeli" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şehitler İlköğretim Okulu Folklor Ekibi gösterileriyle davetlileri coştururken, yetiştirme yurdundaki öğrenciler yoğurt ve elma yeme, halat çekme, bilek güreşi yarışmasında ter döktü. Vali Yardımcısı Sait Topoğlu ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, yetiştirme yurdunda kalan öğrencilerle halay çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 16:02:32
Güncelleme :3 Haziran 2005 Cuma 17:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rıdvan özkan IP: 85.99.242.xxx Tarih : 7.06.2006 10:01:32
slm ben rıdvan manisa erkek yetiştirme yurdunda kalıyom çok güzel bir eğlence bu şenlik herkez o günü bekliyordu ben fazla eğlenmesemde herkez eğlendi o yeter benden bu kadar