5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Yoğurtçu 'Evet'i anlattı

AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI MÜZEYYEN YOĞURTÇU:

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Yoğurtçu, kadınların Anayasa Değişiklik Paketi'ni daha dikkatli incelemesi gerektiğini belirterek, değişikliğe neden "Evet" demeleri gerektiğini anlattı.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Yoğurtçu, söz konusu değişikliğin AK Parti tarafından değil milletin idaresiyle hazırlandığına dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Değişiklik ile, kadınlara pozitif ayrımcılıgın önü açılacak. Kadınlar, çoçuklar, özürlüler, yaşlılar, şehitler, dul ve yetimler ile gazilerin haklarının korunması yönünde alınacak ilave tüm düzenlemelerin 'eşitlik' ilkesine aykırı olmadıgı anayasasının teminatı olacak. Bir kaç yıl öncesine kadar okuma yazma bilmeyen annelerimiz ve okula gidemeyen kızlarımız vardı ancak 'Haydi Kızlar Okula' ve 'Anne Kız Okuldayız' kampanyaları ile 350 bin çoçugumuz okullu oldu. Ayrıca 4 yılda 3 milyon kadının okuma yazması hedefleniyor. Sosyal devlet anlayışıyla kız çoçuklarımız okullu olsun, doktora gidebilsin diye egitim ve sagllık hizmetlerinde yoksul annelere ve kızlarına pozitif ayrımcılık yapıldı. Şartlı nakil transferlerinde kız çoçuklarına erkek çoçuklarından daha fazla olmak üzere ödemeler yapılmaktadır. Bunlar 'evet' demek için yeterli sebepler degil midir."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 14:40:02
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 18:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Dönmez IP: 78.176.167.xxx Tarih : 16.08.2010 10:13:04

 Mili egt.Bak.nı  sayın nimet hanım doguda yaptıgı konuşmada,erkek ve kız ögrencilerin ayrı sınıflarda okutulmasının düşünüldüğünü düşünülmesi gerektigini söylemedimi,kendisine sormazlarmı senin 500 kusur erkek millevekinin arasında ne işin var diye,sizede ilerde bu sorular sorulabilir ve Atatürkün Cumhuriyetini çok ararsınız ey kadınlar,ben erkek olarak sizleri uyarıyorum.yolunuz açık olsun.