8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Yoksullara Ramazan yardımı

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, Ramazan ayı dolayısıyla ilçede yardıma muhtaç 2 bin aileye toplam 160 bin YTL nakit para yardımı, yıl içerisinde toplam bin 900 öğrenciye eğitim yardımları yaptığı belirtildi. 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yaptığı yardımlarla ilgili bilgiler veren Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, yardıma muhtaç ailelerin vakıf mütevelli heyeti tarafından önceden tespit edilidğini belirterek, "Yardım yapılmasına karar verilen, ilçe merkezi, belde ve köylerde ikamet eden yardıma muhtaç 2 bin aileye 80'er YTL olmak üzere toplam 160 bin YTL nakit gıda yardımı yaptık. İlçe merkezindeki 14 mahallemizde, her mahalle için tespit edilen gün ve saatte vatandaşlarımız mahalle muhtarlıklarına çağrılarak vakıf çalışanları tarafından yardımları aldılar. 9 belde ve 86 köyümüzde ise vakıf görevlilerinin ilgili birime giderek yardımı teslim etmesi şeklinde, izdihama yol açmadan gerçekleştirdik. Belirlenen tarihte yardımını alamayan hak sahipleri de yardımlarını vakfa gelerek aldılar" dedi. 

Yıl içerisinde de ilçe merkezi, belde ve köylerde bulunan 88 ilköğretim okulu ile 11 lise ve dengi okulda öğrenim gören bin 900 öğrenciye toplam 122 bin YTL değerinde eğitim yardımında bulunulduğunu açıklayan Kaymakam Çek, böylece yaklaşık 27 bin öğrenciden yüzde 7'sinin öğretim yılı başlangıcında ihtiyaçlarının giderildiğini ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2006 Pazartesi 12:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?