4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Yolcu treni otobüse çarptı!

Manisa'da, halk otobüsünün hemzemin geçidinde trenle çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 5 kişi de ağır yaralandı.

Kaza bu sabah saat 10.40 sıralarında meydana geldi. Kazım Karabekir Mahallesi 2. hemzemin geçidinde, Recep Duran yönetimindeki 45 UZ 681 plakalı belediye denetimli halk otobüsü, yarı açık bariyerden (tantan) geçmek isterken İzmir'den Balıkesir yönüne giden Ekrem Ç. yönetimindeki 3101 sefer sayılı Basmane-Bandırma ekspresi ile çarpıştı. Kaza yerinde adeta can pazarı yaşandı. İçinde az sayıda yolcuları ile raylar üzerinde sürüklenerek parçalanan halk otobüsünde yolculardan Salih Tokatlı (50) hayatını kaybetti.

Otobüs sürücüsü Recep Duran (39), yolcular Gürkan Salkım (22), Beyhan Aktürk (20), İrfan Işık (30), İsmail Önver (27) ve ilköğretim okulu 3. sınıf öğrencisi Mehmet Işık (13) ağır yaralandı. Çarpışma sırarında yol kenarındaki elektrik direği devrildi. Görevlilerin olaya müdahale edebilmesi için bölgenin elektriği kesildi. Daha sonra itfaiye görevlileri ve 112 ekipleri tarafından sedyelere alınan yaralılar ambulanslarla Merkez Efendi Devlet Hastanesi ile Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Gürkan Salkım (22) hastanede hayatını kaybetti.

Bu arada kaza nedeniye tren yolu 1.5 saat ulaşıma kapalı kaldı. Basmane-Bandırma ekspresi makinisti Ekrem Ç., verdiği ifadesinde halk otobüsünün tantanların yarı kapalı olmasına rağmen geçmeye çalıştığını iddia etti.

Önceki haber

Manisa'da yolcu treni, hemzemin geçitte özel halk otobüsüne çarptı. Kazada, 1 kişinin yaşamını yitirdiği, yaralıların olduğu bildirildi.

Nurlupınar Mahallesi'ndeki hemzemin geçitte, yolcu treni ile özel halk otobüsüne çarptı. Kazada, 1 kişinin öldüğü, yolculardan yaralananların olduğu öğrenildi.

Olay yerine 112 acil sağlık ekipleri yönlendirildi.
 

AA /iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 11:59:06
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 17:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?