3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Yolsuzluk iddiaları bitmiyor

MHP’li Başkan Ergün, AKP dönemindeki pek çok ihalenin şaibeli olduğunu ileri sürdü, “Mezar yerlerini bile ‘bebek yeri’ gösterip, ucuz fiyatlara pazarlamışlar” diye konuştu

MHP’nin zaferiyle sonuçlanan seçimler sonrası AKP’den devralınan Manisa Belediyesi’nde, yolsuzluk iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Başkan Cengiz Ergün, AKP döneminde mezarlıklarda bile yolsuzluk yapıldığını, bin 500 TL’lik yetişkin mezarlarının, kağıt üzerinde ‘bebek mezarı’ gösterilip 260 TL’ye satıldığını iddia etti. Encümen salonunda toplantı düzenleyen Başkan Ergün, görevdeki 100 gününü değerlendirdi. 92 milyon TL’lik borcun 10 milyon lirasını temizlediklerini, israfı önlediklerini söyledi.

Ergün, “Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün bizden önceki döneme ait uygulamalarını, ihbar üzerine incelemeye aldık” dedi, saptadıklarını belirttiği yolsuzluğu şöyle anlattı: “Bazı görevliler, istek sahiplerini bebek cenazesi defnetti gibi gösterip, ölüm olayı olmadan mezar satışı halinde alınması gereken bin 500 TL yerine, ölüm olayı olmuş gibi 260 TL tahsil etmişr. Kent bilgi sisteminde yapılan incelemede, defin işlemi görülen tarihlerde bebek cenazesinin varlığına rastlanmadı. Belediye bu şekilde 16 bin 500 TL zarara uğratılmış. Tüm bunları birkaç görevli yapmış olsa da bağlı oldukları birim amirleri ve idarecileri göz yummuş, görevlerini ihmal etmişlerdir. Cumhuriyet Savcılığı’na suy duyurusunda bulunduk.”

Hasıraltı edilmiş
Ergün, AKP döneminde ilaçlama, araç kiralama ve otopark konulardaki ihalelerde de ciddi yolsuzluklar bulunduğunu öne sürdü, sözlerini şöyle tamamladı: “Beş yıl boyunca kanunsuz yapılan ödemeleri hasır altı etmişler. Şimdi de bu sorunu biz yaratmışız gibi kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar.”
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 09:17:27
Güncelleme :11 Temmuz 2009 Cumartesi 09:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?