3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Yorgan atölyesinde yangın

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yorgan üretimi yapan atölyede çıkan yangında maddi hasar meydana geldi.


Edinilen bilgiye göre, Şehitler Mahallesi Tezcan Sokak ile Akyer sokağın kesiştiği noktada bulunan 4 katlı apartmanın zemin katında bulunan yorgan imalat atölyesinde yangın çıktı.

İş yerinde pamuk ve elyafları seyreltmekte kullanılan hallaç makinesinin motor kısmında bulunan elektrik kontağından çıkan yangında yaklaşık 150 bin TL civarında maddi hasar meydana geldi. Atölyede bulunan malzemelerin büyük çoğunluğunun elyaf ve pamuktan oluşması nedeni ile yangın kısa süre içerisinde tüm iş yerine yayıldı.


Turgutlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı AKS ve yangın söndürme ekiplerinin zamanında müdahalesi ile yaklaşık 1.5 saat içerisinde yangın kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları ise 2.5 sat sürdü. Yangının bir üst katta bulunan mobilya deposuna ulaşmadan söndürülmesi ise olası bir faciayı önledi.


Yangın sırasında içeride çalıştığı öğrenilen atölye sahibi Şevki Aküzüm'ün yangına müdahale etmeye çalıştığı ancak başarılı olamadığı bildirildi. Konuyla ilgili olarak Turgutlu İtfaiye Müdürü İsa Algaç, "Yangına zamanında müdahale ederek alevlerin diğer katlara sıçramasını önledik yangının hallaç makinesinin elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz maddi hasar yaklaşık 150 bin TL civarında" dedi.


İş yari Sahibi Şevki Aküzüm ise," Müdahale etmeme rağmen yangını söndüremedim alevler çok kısa süre içerisinde tüm işyerini sardı maddi zararım çok büyük çok üzgünüm" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 19:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?